Αυτοί είναι οι πραγματικοί λόγοι που μια γυναίκα νιώθει ότι έχει κουραστεί από το γάμο της

Κοινοποίηση:
couple

Ουκ ολίγες γυναίκες νιώθουν ότι έχουν κουραστεί από το γάμο τους. Ωστόσο αν κατανοήσουν τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο ίσως μπορέσουν να κάνουν τη κοινή ζωή με το σύζυγο τους να ξανά αποκτήσει νόημα.

Νο1: Δεν είστε ικανοποιημένες με κάποια άλλη πτυχή της ζωής σας.

Και προβάλλετε τα συναισθήματά σας στο σύζυγό σας. «Για είκοσι χρόνια ήμουν dating coach, στη διάρκεια των οποίων έμαθα πολλά για τις σχέσεις – μεταξύ άλλων, ότι έχω πέσει κι εγώ σε αυτή την παγίδα» σχολιάζει σχετικά η Ronnie Ann Ryan. «Από τη στιγμή που κατάλαβα ότι τον κατηγορούσα για πράγματα που δεν ήταν τόσο σημαντικά όσο τα θεωρούσα, αντιμετώπισα το πραγματικό πρόβλημα και μόλις τον απάλλαξα από το στρες που δεν του άξιζε, είναι εκπληκτικό το πόσο βελτιώθηκε η σχέση μας».

Νο2: Εσείς έχετε εξελιχθεί, ενώ εκείνος όχι – ή έχει εξελιχθεί προς διαφορετική κατεύθυνση.

Συνειδητοποιείτε έτσι, είτε σταδιακά είτε ξαφνικά, ότι είστε πολύ διαφορετικοί άνθρωποι από ό,τι στην αρχή της σχέσης σας και πως στην πραγματικότητα δεν μοιράζεστε τόσα κοινά όσα στο παρελθόν. «Παρόλο που κάθε γάμος είναι μοναδικός, σε πολλές περιπτώσεις η γυναίκα εξελίσσεται ενώ ο σύντροφός της όχι, η αρχική έλξη ξεθωριάζει και πλέον το ζευγάρι δεν μοιράζεται ούτε εκφράζει κοινές αξίες» όπως το θέτει η life management consultant Ruth Schimel.

Νο3: Από το γάμο λείπουν οι νέες εμπειρίες και ο αυθορμητισμός.

Ένας ακόμα λόγος που μπορεί να βαριέστε είναι, πολύ απλά, η μονοτονία. Παρόλο που μια αίσθηση σταθερότητας και ασφάλειας είναι σημαντική σε κάθε σχέση, εξίσου σημαντικές είναι και οι εναλλαγές, που κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον και το πάθος, από μια βραδινή έξοδο μέχρι ένα μακρινό ταξίδι. «Οι μακροχρόνιες σχέσεις απαιτούν επένδυση χρόνου και ενέργειας. Παρόλο που πολλές αρχίζουν με ενθουσιασμό, είναι εύκολο να παγιδευτούν σε μια προβλέψιμη ρουτίνα, με δουλειά, φροντίδα των παιδιών και του νοικοκυριού, διαχείριση δραστηριοτήτων και οικονομικών υποχρεώσεων» όπως υπενθυμίζει η κλινική ψυχολόγος Dr. Cortney Warren. «Όμως έχουμε ανάγκη και από πάθος, το οποίο διεγείρουν οι καινούριες δραστηριότητες που μας εμπνέουν και ο διάλογος που μας κρατά σε εγρήγορση».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΦΟΥΤΣΕΣ BLUE…ΜΆΥΤΕΣ ΤΙΣ Μ@Λ@ΚΙΕΣ ΠΗΡΑΤΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΕΛΑΦΡΟΜΥΑΛΩΝ……ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ….ΜΙΑ ΔΥΑΛΙΜΕΝΗ ΚΟΙΝΟΝΙΑ….ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ………………

Comments are closed.