Αυτή είναι η χώρα της Ε.Ε. που αφαίρεσε το “φύλο” από την Αστυνομική Ταυτότητα

Κοινοποίηση:
netherland

Το φύλο των Ολλανδών πολιτών δεν θα αναγράφεται πλέον στο ολλανδικό δελτίο ταυτότητας σε λίγα χρόνια, καθώς το στοιχείο κρίνεται «άχρηστο» σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Επιστημών Ινγκριντ βαν Ενγκελσχόφεν.

Σε επιστολή προς το κοινοβούλιο, η υπουργός, η οποία είναι επίσης αρμόδια για την Χειραφέτηση κάνει γνωστή την πρόθεσή της να καταργήσει την αναγραφή του φύλου στα δελτία ταυτότητας από το 2024/2025.

Η Ινγκριντ βαν Ενγκελσχόφεν προτίθεται «να περιορίσει στο μέτρο του δυνατού την άχρηστη αναγραφή του φύλου», που θα παραμείνει ωστόσο στα διαβατήρια, αφού είναι υποχρεωτική από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Η Ολλανδία δεν θα είναι η πρώτη χώρα μέλος με δελτίο ταυτότητας χωρίς αναγραφή του φύλου. Η γερμανική ταυτότητα δεν αναγράφει το φύλο», γράφει στην επιστολή της η υπουργός, η οποία πιστεύει ότι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν την δυνατότητα «να διαμορφώνουν την ταυτότητά τους και να την ζουν με πλήρη ελευθερία και ασφάλεια».

«Είναι μία εξαιρετική είδηση για τα άτομα που αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα με αυτή την κατηγορία του φύλου στην ταυτότητά τους», ανακοίνωσαν οι ολλανδικές οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

«Είναι μία καλή είδηση για όποιον θεωρεί ότι αυτό που κρύβουν τα εσώρουχα δεν αφορά ούτε την κυβέρνηση, ούτε τις αρχές», αναφέρουν την ανακοίνωσή τους,

Η Ολλανδία έχει επίσης κάνει από το 2018 ένα βήμα για να την αναγνώριση τρίτου φύλου, όταν ένας πολίτης που γεννήθηκε μεσοφυλικός (ίντερσεξ) δικαιώθηκε από την δικαιοσύνη, η οποία του αναγνώρισε το δικαίωμα να μην εγγραφεί ως άνδρας ή γυναίκα στο πιστοποιητικό γεννήσεως.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. τι ποιο νορμαλ να μην αναγραφεται το φυλο, κανονικα δεν θα επρεπε ουτε το ετος γεννησεως,δουλεια δεν εχουνε και ασχολουνται με μαλακιες,γενικα πρεπει να πεφτει πολυ μπαφος

  2. Αυτη την Ευρώπη θελετε ρε μ@λακοσποροι ; σας την χαριζω να την βάλετε στο πατο σας

  3. Και μη χειροτερα!!!!!! ΕΕ των αφυλλων!!!!!! Λουσιμο με σκ@τα θελετε παλιοπουσταρια και Ολανδεζες λεσβιες!!!!!!!!!!

  4. …μια φορά κι έναν καιρό,υπήρξε κάπου στην βόρεια Ευρώπη,ένας απέραντος βάλτος όπου σιγά σιγά μπαζώθηκε και κάποιοι αυτό το αποξηραμένο έλος το βάφτισαν Ολλανδία…τί να περιμένει λοιπόν κανείς από τους εγκεφαλικά “μπαζωμένους απόγονους” του βούρκου…..

Leave a Response