Αυτή είναι η κατάλληλη ώρα για να φάτε το βραδινό σας – Μην ξαναφάτε μετά

Κοινοποίηση:
fagito (1)

Μία μελέτη στο Endocrine Society’s Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism στάθηκε στο βραδινό γεύμα και τόνισε ότι είναι υπεύθυνο για τη συσσώρευση λίπους και για τα προβλήματα με το σάκχαρο.

Η έρευνα έγινε στα πλαίσια εξέρευσης λύσης για το παγκόσμιο πρόβλημα της παχυσαρκίας, αφού 2,1 δις. άνθρωποι είναι παχύσαρκοι και αντιμεπίζουν προβλήματα που σχετίζονται με τα κιλά.

Η κατανάλωση πολλών θερμίδων το βράδυ σχετίζεται με την αδυναμία του οργανισμού μας να καίει το λίπος και χειροτερεύει την αντοχή μας στη γλυκόζη. Μάλιστα αν η κατανάλωση πλούσιων γευμάτων σε προχωρημένη ώρα και σε μικρή απόσταση από την ώρα του ύπνου, μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη.

Το πείραμα ήταν το εξής:

Οι μισοί εθελοντές έτρωγαν μετά τις 10 το βράδυ, οι άλλοι μισοί στις 6 το απόγευμα. Όλοι κοιμόταν στις 11 το βράδυ. Αυτοί που έτρωγαν το βράδυ είχαν ανεβασμένα επίπεδα σακχάρου κατά 18% ενώ η ποσότητα λίπους που καίγονταν ήταν πάρα πολύ μικρή.

Οι ειδικοί συστήνουν τουλάχιστον 3-4 ώρες απόσταση από το τελευταίο γεύμα πριν τον ύπνο μας, αν γίνεται να είναι καθημερινά την ίδια ώρα, και να μην γίνεται κάποιο είδος γυμναστικής μετά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: