Αυτές είναι οι 7 αιτίες που προκαλούν χρόνιο πόνο

Κοινοποίηση:
ferf1

Ως χρόνιο πόνο, ορίζουμε τον πόνο ο οποίος κρατά πάνω από τρεις μήνες και η έναρξή του φαίνεται να προσδιορίζεται χρονικά με ασάφεια.

Οι περιοχές στις οποίες εκδηλώνεται, ειδικά αν πρόκειται για εσωτερικά όργανα, αναγνωρίζονται δύσκολα.

Ο χρόνιος πόνος προκαλείται συνήθως μετά από τραυματισμό, κάταγμα, σπάσιμο ή τράβηγμα των μυών, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να εκδηλωθεί χωρίς να έχει προηγηθεί τραυματισμός.

Δείτε τις 7 αιτίες που προκαλούν χρόνιο πόνο:

 

  1. Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης: Είναι μια κατάσταση, που χαρακτηρίζεται από ακραία, παρατεταμένη κούραση και ατονία και συχνά συνοδεύεται από πόνο.
  2. Ενδομητρίωση: Η παρουσία έκτοπων αδένων και στρώματος του ενδομητρίου εκτός της κοιλότητας της μήτρας.
  3. Φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου. Παθήσεις οι οποίες προκαλούν επίπονη και χρόνια φλεγμονή στο πεπτικό σύστημα μπορεί να είναι μια από τις αιτίες του χρόνιου πόνου.
  4. Ινομυαλγία: Εκτεταμένος πόνος στα οστά και τους μύες.
  5. Η διάμεση κυστίτιδα αποτελεί μία σπάνια και πιο σοβαρή μορφή του συνδρόμου επώδυνης κύστης. Στην περίπτωση αυτή ο πάσχων μπορεί να νιώσει πόνο που ανακουφίζεται προσωρινά μετά την ούρηση, αίσθημα βάρους στην κύστη, συνεχής επιθυμία για ούρηση και συχνουρία.
  6. Σύνδρομο της Κροταφογναθικής Άρθρωσης ή Επώδυνο Κροταφογναθικό Σύνδρομο: Μια πληθώρα παθολογικών και συνήθως επώδυνων καταστάσεων, οι οποίες αφορούν τόσο την άρθρωση όσο και τους μαλακούς ιστούς (μύες κλπ.) που την περιβάλλουν.
  7. Βουλβοδυνία: Είναι μια κατάσταση που εκδηλώνεται με οξύ πόνο, μούδιασμα και τσούξιμο στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, συγκεκριμένα στην είσοδο του κόλπου.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: