Αυτές είναι οι τροφές που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε πιο εύκολα

Κοινοποίηση:
108000-sleepingwoman31280

Επιστήμονες στην Ινδία ανακάλυψαν ότι για παράδειγμα οι σπόροι μαύρου κύμινου μπορούν να μειώσουν το άγχος και να βοηθήσουν στο να κοιμηθεί κανείς ευκολότερα.

Ακολουθεί μια σειρά τροφών που θεωρούνται κατάλληλες για να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε.

Αμύγδαλα:

Αυτός ο ξηρός καρπός είναι γεμάτος με την ορμόνη μελατονίνη και ορυκτό μαγνήσιο που προκαλεί τον ύπνο. Η μελατονίνη ρυθμίζει το εσωτερικό «ρολόι» του οργανισμού και βοηθά το σώμα σας να χαλαρώσει. Δοκιμάστε μια χούφτα ξηρούς καρπούς μια ώρα πριν τον ύπνο.

Γαλοπούλα:

Μια εξαιρετική πηγή του αμινοξέος τρυπτοφάνη, το οποίο ενισχύει επίσης τη μελατονίνη.

Σοκολάτα:

Απελευθερώνει ενδορφίνες για να μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε. Το κακάο περιέχει επίσης τρυπτοφάνη, η οποία βοηθά στον ύπνο.

Σπόροι κολοκύθας:

Περιέχουν μαγνήσιο και ψευδάργυρο για τα οποία η έρευνα δείχνει ότι βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου . Επίσης, η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη θα σας σταματήσει από το να ξυπνάτε κατά τη διάρκεια της νύχτα.

Δημητριακά:

Το αγαπημένο πρωινό είναι επίσης εξαιρετικό για ένα μεταμεσονύκτιο σνακ. Μια επιλογή χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και με φυτικές ίνες, ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου και σας βοηθούν να παραμείνετε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, εμποδίζοντάς σας να ξυπνάτε πεινασμένοι.

Χαμομήλι:

Περιέχει απιγενίνη, η οποία συνδέεται με τους υποδοχείς ύπνου στον εγκέφαλό σας που σας βοηθούν να χαλαρώσετε. Άτομα που έλαβαν 270 mg εκχυλίσματος χαμομηλιού δύο φορές την ημέρα για 28 ημέρες, κοιμήθηκαν 15 λεπτά γρηγορότερα από εκείνους που δεν το έκαναν.

Ακτινίδιο:

Είναι γεμάτο σεροτονίνη και αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στη μείωση του στρες και των επιπέδων κορτιζόλης. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι ενήλικες που έτρωγαν δύο ακτινίδια μία ώρα πριν κοιμηθούν, κοιμήθηκαν 42% πιο γρήγορα από ό,τι όταν δεν έτρωγαν πριν τον ύπνο.

Χυμός κερασιού:

Ο χυμός κερασιού ενισχύει την απορρόφηση του αμινοξέος τρυπτοφάνη και βοηθά στην παραγωγή μελατονίνης από το σώμα. Οι ενήλικες με αϋπνία που έπιναν 240 ml δύο φορές την ημέρα για δύο εβδομάδες κοιμόντουσαν 84 λεπτά περισσότερο από εκείνους που δεν το έπιναν.

Λευκό ρύζι:

Τροφές όπως το ρύζι έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και ως εκ τούτου, προκαλούν γρήγορη αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Η κατανάλωσή τους τουλάχιστον μία ώρα πριν τον ύπνο μπορεί να βελτιώσει την ποιότητά του. Η υψηλότερη πρόσληψη ρυζιού συνδέθηκε με καλύτερο ύπνο από το ψωμί ή τα ζυμαρικά, σύμφωνα με έρευνα.

Μαρούλι:

Μπορεί να μην είναι το πιο συναρπαστικό φαγητό στη γη, αλλά θα μπορούσε να κάνει θαύματα. Η έρευνα διαπίστωσε ότι το λαχανικό αυτό αύξησε τη διάρκεια του ύπνου στα ποντίκια και επίσης προστατεύει τα κύτταρα από τη φλεγμονή που προκαλείται από τη στέρηση ύπνου.

Γιαούρτι:

Ένα μπολ με γιαούρτι πριν τον ύπνο θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε υπνηλία. Τα προβιοτικά του προάγουν τα καλά βακτήρια στο έντερο σας, τα οποία διατηρούν το πεπτικό σας σύστημα υγιές και καταπολεμούν την αϋπνία.

Μέλι:

Μόνο μια κουταλιά μέλι θα σας βοηθήσει να πάτε για ύπνο. Η γλυκόζη μειώνει τα επίπεδα της ορεξίνης, ενός νευροδιαβιβαστή στον εγκέφαλο που σας κρατά σε εγρήγορση. Το φυσικό γλυκαντικό θα αντιστρέψει αυτή την εγρήγορση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: