Αυτές είναι οι αντιδράσεις από την επιστροφή των φιλάθλων

Κοινοποίηση:
w25-105812ffd

Αντιδράσεις, συζητήσεις και προβληματισμό έχει προκαλέσει η παρουσία των φιλάθλων στον χθεσινό (24/9) αγώνα UEFA Super Cup, ανάμεσα στη Μπάγερν και τη Σεβίλη (2-1 στην παράταση).

Σχεδόν 500 οπαδοί της Σεβίλης ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας για να βρεθούν στην «Puskas Arena», 1.200 φίλοι της Μπάγερν έφτασαν από το Μόναχο και μαζί με τους 13.800 Ούγγρους, βρέθηκαν στις εξέδρες.

Πουλήθηκαν 15.500 εισιτήρια σε ένα στάδιο χωρητικότητας 67.000 θέσεων, αφού ούτε οι φίλαθλοι των δύο φιναλίστ δεν εξάντλησαν τα δικά τους (από 3.000).

Οι φίλαθλοι άρχισαν να φτάνουν λίγες ώρες πριν από τον αγώνα και 60 λεπτά πριν από την έναρξη, ήταν στις θέσεις στους στη «Puskas Arena».

Όπως πάντως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα El Pais, το γεγονός «ότι η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική στην Ουγγαρία, οι φίλοι της Σεβίλης μπορούσαν να απολαύσουν μια βόλτα στην ουγγρική πρωτεύουσα», ενώ σημείωσε πως, όσοι ταξίδεψαν αεροπορικώς, έπρεπε να δείξουν στο αεροδρόμιο το τεστ κορονοϊού, ενώ εκείνοι που μπήκαν οδικώς από την Αυστρία δεν είχαν υποχρέωση να κάνουν το ίδιο.

Τις τελευταίες ημέρες, η UEFA έχει επικριθεί για την παρουσία φιλάθλων παρά τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων στην Ευρώπη και στην ίδια τη Βουδαπέστη.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Σόντερ διαφωνούσε, ενώ ο δήμαρχος της Βουδαπέστης, Γκέργκελι Καρασόνι, επανέλαβε ότι, αν εξαρτιόταν από αυτόν, ο αγώνας θα είχε διεξαχθεί με άδειες εξέδρες.

«Το πιο εύκολο πράγμα για εμάς θα ήταν να μην κάνουμε τίποτα και να περιμένουμε, γιατί αν δεν κάνεις κάτι, δεν κάνεις λάθος. Η υγεία είναι η προτεραιότητα, αλλά θέλουμε να φέρουμε ελπίδα και να κάνουμε ό, τι πιστεύουμε ότι είναι κατάλληλο να κάνουμε», υπερασπίστηκε την απόφαση της UEFA, ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσεφερίν.

Η ουγγρική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, όπως αναφέρει το Reuters, αρνήθηκαν να σχολιάσουν τους κινδύνους για την υγεία, εξαιτίας της παρουσίας φιλάθλων στον αγώνα «ακόμη και όταν εμπειρογνώμονες, πολιτικοί της αντιπολίτευσης και απλοί άνθρωποι εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι υπέστησαν ένα τέτοιο πείραμα».

Ο χθεσινός αγώνας «χρησιμοποιήθηκε ως δοκιμή» από την UEFA, για να διαπιστωθεί εάν το πιο δημοφιλές άθλημα του κόσμου μπορεί να έχει ξανά φιλάθλους στις εξέδρες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: