Αυτά είναι τα συστατικά του εμβολίου της Pfizer σύμφωνα με το sciencealert – Δείτε τι θέλουν να “μπήξουν” στο σώμα σας

Κοινοποίηση:
embolio-koronoios-pfizer

Ποια είναι τα συστατικά του εμβολίου της Pfizer; Είναι ένα ερώτημα το οποίο δεν είχε απαντηθεί μέχρι τώρα. Σύμφωνα με το sciencealert.com αποκαλύπτεται και αυτό το «μυστικό».


Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα μπορεί να μην περιέχει…  μικροτσιπ περιέχει όμως μια άλλη ουσία η οποία θεωρείται ως υπαίτια για περιστατικά αναφυλαξίας σε ασθενείς αλλά ιατρικώς θεωρείται ως «ουδέτερη», ενώ χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων και για την παραγωγή…  καθαρτικών.

Σε ότι αφορά την σύνθεση του εμβολίου αυτή αποτελείται από ένα τροποποιημένο με νουκλεοζίτη αγγελιοφόρο ή μεταφορέα  RNA (modRNA) που κωδικοποιεί την ιική γλυκοπρωτεΐνη του COVID-19 , την πρωτεΐνη δηλαδή ακίδα που χρησιμοποιεί ο κορωνοϊός για να προσκολλάται  στα κύτταρα και την οποία ο οργανισμός πρέπει να αναπτύξει αντισώματα εναντίον της.

Η σύνθεσή του επομένως (και  σύμφωνα βέβαια με το… google translate) είναι:

(4-υδροξυβουτυλο) αζανιδυλο) δις (εξάνιο-6,1-διυλο) δις (2-εξυλοδεκα νοικός)

2 – [(πολυαιθυλενογλυκόλη) -2000] -Ν, Ν-διτετραδεκυλοακεταμίδη,

1,2-διστεαροϋλ-σγλυκερο-3-φωσφοχολίνη, και χοληστερόλη

Χλωριούχο κάλιο

Μονοβασικό φωσφορικό κάλιο

Χλωριούχο νάτριο (αλάτι)

Διβασικό διένυδρο φωσφορικό νάτριο

Σακχαρόζη (ζάχαρη)

Η πολυαιθυλενογλυκόλη είναι μια ένωση πολυαιθέρα που προέρχεται από το πετρέλαιο με πολλές εφαρμογές, από τη βιομηχανική παραγωγή έως την ιατρική.

Το PEG είναι επίσης γνωστό ως πολυαιθυλενοξείδιο ή πολυοξυαιθυλένιο, ανάλογα με το μοριακό του βάρος.

Η ουσία χρησιμοποιείται με τη μορφή νανοσωματιδίων από τα εμβόλια της Pfizer και Moderna ως σταθεροποιητικό του μεταφορέα RNA.

Ο μεταφορέας βρίσκεται μέσα σε μια «φούσκα» που αποτελείται από λιπίδια. Και στα δύο εμβόλια η «φούσκα» αυτή περιβάλλεται από σταθεροποιητικά μόρια πολυαιθυλενογλυκόλης τα οποία διατηρούν σταθερές συνθήκες για τον mRNA.

Η ουσία αυτή που βρίσκεται στα εμβόλια θεωρείται ως ύποπτη για την εμφάνιση των σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων που έχουν απασχολήσει την ιατρική κοινότητα με την έναρξη των εμβολιασμών.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Βρε φέρτε μου να κάμω καμμιά δεκαρια να μαστουριασω

Comments are closed.