Αυστηρό μήνυμα ΥΠΕΞ στους Τούρκους: “Η παράνομη εμμονή σας δεν δημιουργεί δικαιώματα”

Κοινοποίηση:
ypourgeio-eksoterikon

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ κατέθεσε επιστολή για θαλάσσιες ζώνες και το Υπουργείο Εξωτερικών δεν το άφησε αναπάντητο. Με ανακοίνωση που εξέδωσε έστειλε ηχηρό και αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία για τις τάσεις της να παραβιάζει συμφωνίες και ελληνικά χωρικά ύδατα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ψευδεπίγραφα, για πολλοστή φορά, στο όνομα της ειρήνης και σταθερότητας της Ανατολικής Μεσογείου, με ανυπόστατα επιχειρήματα, η Τουρκία επιμένει στην παραβατικότητα και αποσταθεροποίηση.

Χτίζει παράνομους, χάρτινους πύργους.

Για πολλοστή φορά επιμένει να μην αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος μέλος της ΕΕ και του ΟΗΕ, να μην αναγνωρίζει κυριαρχικά δικαιώματα ελληνικών νησιών, να παραβιάζει κατάφορα το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Σε πείσμα της διεθνούς παραβατικότητας της Τουρκίας, η Ελλάδα, αλλά και σύσσωμη η διεθνής κοινότητα, καταδικάζει την τουρκική στάση, συνεχίζει να αναγνωρίζει τα νόμιμα κράτη μέλη της τελευταίας και να αποκηρύσσει παράνομες οντότητες.

Συνεχίζει να τηρεί το Διεθνές Δίκαιο ως ακρογωνιαίο λίθο ειρήνης και σταθερότητας στον κόσμο.

Συνεχίζει να απαιτεί το σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων των νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ και να υπογραμμίζει ότι παράνομες και άκυρες συμφωνίες δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα.

Επαναλαμβάνουμε ότι η εμμονή στην παραβατικότητα, με ή χωρίς χάρτες, δεν δημιουργεί ούτε δίκαιο, ούτε δικαιώματα. Και, βεβαίως, απαντάται καταλλήλως”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ο τουρκος πολυ καλα κανει για την παρτη του τα συμφεροντα του με το οκ των γερμανων…….. αλλοστε γνωριζει οτι απεναντι του εχει δειλα εβραιογερμανοδουλα ανθρωπακια που με τοσα και τοσα που μας κανει ολες οι πρεσβειες του ειναι ορθανοιχτες ενω ανενοχλητα τα πρακτορια του αλονιζουν στιν χωρα σχεδιαζοντας απο μεσα την καταστροφη μας μεσο των ομοθρησκων λαθρομεμετηδων που μας φερνει

Leave a Response