Αυξημένα κατά 77% τα έσοδα της Pfizer

Κοινοποίηση:
pfizer

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer εμφάνισε συνολικά έσοδα 25,7 δισεκατομμύρια δολάρια από πωλήσεις προϊόντων της κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, παρουσιάζοντας μεγάλη αύξηση 77% έναντι του πρώτου τριμήνου του 2021.

Τα καθαρά κέρδη του πρώτου φετινού τριμήνου διαμορφώθηκαν σε 7,9 δισεκατομμύρια δολάρια, με αύξηση 61% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Περισσότερα έσοδα

Τα περισσότερα έσοδα α’ τριμήνου της Pfizer (13,2 δισ. δολάρια) προήλθαν από το εμβόλιο της κατά της Covid-19 που ανέπτυξε σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech, χάρη στη διενέργεια ενισχυτικών δόσεων σε πολλές χώρες αλλά και σε παιδιά άνω των πέντε ετών, καθώς και από το νέο χάπι της Paxlovid κατά του κορονοϊού (πωλήσεις 1,5 δισ. δολάρια), σύμφωνα με τον Guardian και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα έσοδα της εταιρείας είχαν διπλασιαστεί το 2021 φθάνοντας τα 81,3 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ για φέτος η Pfizer αναμένει πωλήσεις ρεκόρ ύψους 98 έως 102 δισ. δολάρια, με τις μισές περίπου να αφορούν την Covid-19 (εμβόλια 32 δισ. δολ. και χάπι 22 δισ. δολ.).Η εταιρεία έχει διαθέσει περίπου 3,4 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της σε 179 χώρες.

ΑΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Τό μήλο πέφτει πάντοτε κάτω από τή μηλιά.Εβραίοι σκάρωσαν τόν κορωνοιό Εβραίοι κάνουν τήν βαριά κονόμα.
    Γιάννης Λάκων

  2. Βγηκε στη ζουλα η ”ΜΙΖΟΥΛΑ”…ΜητσοταΚουλα !!! τη συνεχεια…τη ”Ξερεις”….!!! εχεις εμπειρια !!!

Comments are closed.