Αυξάνονται κατά 7,7% τα διόδια από το 2024

Κοινοποίηση:
ΔΙΟΔΙΑ

Αύξηση 7,6% έως 7,7% θα δοθεί από το 2024 στα διόδια όλης της χώρας. Έπειτα από μακρά περίοδο επαναδιαπραγματεύσεων ανάμεσα στους παραχωρησιούχους και στο υπουργείο Υποδομών συμφωνήθηκε η προσαύξηση του 2023 (12%), που δεν εισπράχθηκε ποτέ, να μοιραστεί σε τρεις δόσεις έως το 2026 και οι παραχωρησιούχοι να απορροφήσουν ένα μέρος αυτής.

Οι παραχωρησιούχοι έχουν υποβάλει αιτήματα αποζημιώσεων για τα διαφυγόντα κέρδη του 2023 και όλα δείχνουν ότι δύσκολα το υπουργείο θα αποφύγει να τα καταβάλει. Σύμφωνα με την Καθημερινή, πριν από λίγες μέρες οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν σε συμφωνία και έτσι οι παραχωρησιούχοι πρόκειται μέσα στις επόμενες ημέρες να ενημερώσουν και τυπικά το υπουργείο Υποδομών για το ύψος της αύξησης που θα επιβληθεί από το 2024.

Οι ετήσιες αυξήσεις υπολογίζονται με βάση την αύξηση στον δείκτη τιμών καταναλωτή κάθε Σεπτέμβριο. Ο δείκτης αυξήθηκε το 2023 κατά 1,65% σε σχέση με το 2022. Σε αυτή την αύξηση θα προστεθεί το ήμισυ της αύξησης από το 2021 στο 2022, που ήταν 12%, δηλαδή 6%. Επομένως, η συνολική αύξηση που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου θα είναι 7,63%.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. θα μας μαλακώσει τα κόκαλα και θα μας μαζέψει τη μαγκιά ο γουρλομάτης!

  2. 100 ευρω το λιτρο να παει η βενζινη.εγω στις επομενες εκλογες θα ψηφισω επιτηδες μητσοτακη ωστε να μη μεινει ρουθουνι.μονο και μονο απο εκδικηση για αυτο το 41% που τον ψηφισαν.θα τον ψηφισω ωστε να παει το ψωμι 300 ευρω το κιλο και η βενζινη 500.να ξεσκισει τους παντες ο αφορισμενος ωστε να βαλουν μυαλο.μητσοτακη δεν θελουν;;;;;ε μητσοτακη φατε και βελαξτε.και χωρις γρασσο.

  3. Έτσι Κυριάκο σκίσε τον χαζό αγαθιάρη παρτάκια Έλληνα. Να είναι αιχμάλωτος στο ίδιο του το χωριό. Να φοβάται να αλλάξει νομό με την βενζίνη 2€ και τα διόδια άλλα τόσα. Σκίσε τον βλάκα ψηφοφόρο σου και όλο του το σόι αφού γουστάρει να τα τραβάει.

    1. Αιχμαλωτος στο χωριο δεν μπορει να ειναι αγαπητε.στην πολη ναι μπορει να ειναι.στην πολη καιγονται να κανουν γιαλα καθε σαβ/κο.οι αθηναιοι λιωνουν να κανουν περα απο τα διοδια.

  4. 41 τακατό θα φτάσει η συνολική αύξηση

Comments are closed.