Αττική Οδός: Αδυνατεί να εισπράξει και φορτώνει την ευθύνη στους οδηγούς

Κοινοποίηση:
αττικη οδος

Την ευθύνη στους πολίτες για τη μη πληρωμή των διοδίων, ακόμα κι αν τα POS της δεν λειτουργούν, ρίχνει η Αττική Οδός, υποχρεώνοντάς τους να υπογράψουν έντυπο στο οποίο δηλώνουν «αδυναμία» να καταβάλουν το αντίτιμο των 2,80 ευρώ.

Γυναίκα οδηγός κατήγγειλε ότι το βράδυ του περασμένου Σαββάτου αναγκάστηκε να… παραδεχτεί ότι δεν μπορούσε να πληρώσει, επειδή το POS των διοδίων ήταν χαλασμένο και η ίδια είχε την ατυχία να κυκλοφορεί χωρίς μετρητά.

Η γυναίκα επέστρεφε από την Ανάβυσσο στην Αθήνα και μπήκε στα πρώτα διόδια της Αττικής Οδού, στο ρεύμα προς Ελευσίνα. Έδωσε την κάρτα της για να πληρώσει, αλλά η υπάλληλος την πληροφόρησε ότι υπήρχε πρόβλημα με το POS. Επειδή δεν είχε μαζί της μετρητά, της ζητήθηκε να κάνει στην άκρη.

Η υπεύθυνη των διοδίων τής έδωσε να παραλάβει και να υπογράψει ένα έντυπο που έφερε τον τίτλο «Έντυπο Αδυναμίας Καταβολής Τέλους Διοδίων», το οποίο θα χρησιμοποιήσει για να πληρώσει το αντίτιμο των 2,80 ευρώ στην τράπεζα. Όπως είναι σαφές, όμως, η γυναίκα δεν αδυνατούσε να πληρώσει τα διόδια. Είχε χρήματα και έδωσε την κάρτα της. Ήταν η Αττική Οδός που αδυνατούσε να εισπράξει το τέλος.

Με το συγκεκριμένο έντυπο, η εταιρεία μεταφέρει εκουσίως ολόκληρη την ευθύνη για την αποτυχία της συναλλαγής στον πελάτη της, ακόμα και αν αυτή βαραίνει εξ ολοκλήρου την ίδια. Θα σκεφτόταν κάποιος ότι γι’ αυτές τις περιπτώσεις θα έπρεπε να υπάρχει και ένα έντυπο με τίτλο «Έντυπο Αδυναμίας Είσπραξης Τέλους Διοδίων», με το οποίο οι χρήστες της Αττικής οδού δεν θα είναι υπόλογοι κάθε φορά που χαλάνε τα POS.

Το περιστατικό αυτό συνέβη σε μία περίοδο στην οποία η Αττική Οδός κάνει μια εκστρατεία για τη χρήση του πλαστικού χρήματος, με σκοπό να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι επαφές χέρι με χέρι, που θα μπορούσαν να μεταφέρουν τον κορωνοϊό.

Η εταιρεία πάντως, επιβεβαιώνει ότι το POS δεν λειτουργούσε, αλλά περιορίζεται να χαρακτηρίσει τη συμπλήρωση του εντύπου και τον τίτλο του ως «τυπική διαδικασία» που δεν αποδίδει ευθύνη στους οδηγούς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Κάθε 20klm διόδια,
    Απαράδεκτα υψηλές οι τιμές στα διόδια και οι δρόμοι απαράδεκτοι…. οι λήσταρχοι

    1. Οχι, αντιθετα μενει , καλει εφορία και λεει οτι δε δουλευουν τα POS….. Ειναι υποχρεωμενοι να εχουν υποστηριξη για τετοιες περιπτωσεις. Αν βρεθει ψιλικατζιδικο ή μπαρακι ή σουβλατζιδικο με χαλασμενο POS τρώει προστιμο και “κοκκινιζει” σαν υπολογος .

Leave a Response