Ας κοπιάσουν αν θέλουν! 100 τουρκικές ΜΚΟ θα διεκδικήσουν «τουρκικές περιουσίες» σε Κρήτη, Δωδεκάνησα και Δυτ. Θράκη

Κοινοποίηση:
tourkoi-mko-630x375

Πάνω από 100 τουρκικές ΜΚΟ ξεκίνησαν δικαστική κινητοποίηση για την επιστροφή τουρκικών περιουσιών σε Κρήτη, Δωδεκάνησα και Δυτική Θράκη, όπως αναδημοσιεύει η ιστοσελίδα «Τουρκικά Νέα».

Οι τουρκικές ΜΚΟ έχουν σκοπό να μεταφέρουν το «θέμα» μέσω των τουρκικών ενώσεων στα Ηνωμένα Έθνη, την ΕΕ, τον ΟΑΣΕ και το ΕΔΑΔ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Sabah», ο πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων Παγκόσμιας Αλληλεγγύης, Χαλίντ Κανάκ (Halid Kanak) δήλωσε:

«Όταν το ναυτικό μας θα μεταβεί στα νότια της Κρήτης μαζί με τα αεροσκάφη και τα UAV μας, θα ήταν δύσκολο σε εμάς να απαιτήσουμε την γη που κατασχέθηκε στο νησί αυτό.

»Οι Τούρκοι πολίτες απομακρύνθηκαν όταν η Κρήτη ήταν τουρκική γη στο παρελθόν και οι περισσότεροι από αυτούς καταστράφηκαν οικονομικά.

»Εμείς κινούμαστε για να λάβουμε τα νόμιμα δικαιώματα μας.

»Εάν κάποιο έθνος υπέστη “γενοκτονία” μέσω της υφαρπαγής της γης αυτό ήταν το Οθωμανικό έθνος δηλαδή το τουρκικό έθνος, και αυτό συνέβη παντού στα Βαλκάνια», τόνισε ο ίδιος.

Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με άλλη μετάφραση:

«Όταν ο στόλος μας τα αεροσκάφη μας κατέβηκαν νότια της Κρήτης σχηματίστηκε και σε μας μία δύναμη για να ζητήσουμε τα εδάφη που μας άρπαξαν.

»Ενώ στο παρελθόν η Κρήτη ήταν τουρκικό έδαφος μας αφαιρέθηκε.

»Οι Τούρκοι εκδιώχθηκαν από εκεί. Μεγάλο μέρος καταστράφηκε.

»Όταν μετά από τη συνθήκη της Λωζάνης τρεις χώρες παραιτήθηκαν των δικαιωμάτων τους, η Κρήτη έπρεπε να επιστραφεί στην Τουρκία, αλλά αυτό δεν έγινε.

»Εμείς λοιπόν κινητοποιηθήκαμε για να πάρουμε αυτό το δικαίωμα μας.

»Η Τουρκία κινείται πλέον με μία λογική διεκδικήσης και κερδισματος των δικαιωμάτων της.

»Αν υπάρχει ένα έθνος που υπέστη γενοκτονία επί γης Αυτό είναι το τουρκικό Έθνος. Η ίδια κατάσταση είναι και στα Βαλκάνια».

Ο Τούρκος αξιωματούχος τόνισε ότι αγωγές δεν θα περιοριστούν στην Κρήτη, αλλά θα συνεχιστούν στη Ρόδο, την Κύπρο, την Κω, τη Μοσούλη – Κιρκούκ (Ιράκ), τη Βουλγαρία, τη Δυτική Θράκη, την Κριμαία και τη Λιβύη.

Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης Δρ. Ιλιάς Τοπσακάλ, τόνισε ότι πολλοί ακαδημαϊκοί θα υποστηρίξουν αυτήν τη διαδικασία.

Κάποιες από τις ΜΚΟ που στηρίζουν αυτά τα αιτήματα είναι:
Ένωση Τούρκων Μπούρσα World Ahıska Turks.

Διεθνής Ένωση Βοήθειας του Αφγανιστάν.

Βαλκανική ένωση Eyüp Sultan.

Σύνδεσμος Αλληλεγγύης του Αφγανιστάν.

Ένωση Δυτικής Θράκης Üsküdar.

Σύνδεσμος Πολιτισμού και Αλληλεγγύης των Βαλκανίων Sultanbeyli.

Ένωσης Γιουρούκων και Τουρκμένων της Ιστάνμπουλ.

Ένωση βοήθειας μουσουλμάνων Βαλκανίων.

Συριακή Ομοσπονδία Τουρκμένων.

Σύνδεσμος Αλληλεγγύης Τούρκων της Ρόδου.

Ερευνητικός Σύλλογος Καυκάσιων.

Ένωση Kıraç Thrace Rumeliler.

Βαλκανική Ένωση Μεταναστών.

Πολιτιστικός Σύλλογος Τούρκων Κύπρου.

Σύνδεσμός Zeytinburnu Δυτικής Θράκης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Μπούρδες, το πετρέλαιο της Κρήτης θέλουν και σκαρφίστηκαν ως συνήθως τις ίδιες μαλακίες. Ιδιοκτήτης της Κρήτης και γενικά όλης της Ελλάδας ήταν ανέκαθεν ο Έλληνας, απο την αρχαιότητα. Μήπως φτιάξανε και την Κνωσσό με τα χεράκια τους; Οι Τούρκοι όπου έχει πετρέλαιο και ορυκτό πλούτο πετάγονται και λένε πως τους ανήκει και ο αμόρφωτος λαός τους πιστεύει γιατί δεν γνωρίζει ιστορία αλλά ούτε τους συμφέρει να την μάθουν, έχουν άρνηση στις ρίζες τους, στην Μογγολία.

  2. Δηλαδή μπορούμε και εμείς να διεκδικήσουμε τα εδάφη μας στον Πόντο την Καππαδοκία και σχεδόν σε όλοι την μικρά Ασία σωστά ; Οι παππούδες μας ξέρουν που είναι το πατρικό τους και Δόξα τον Θεό έχουμε χιλιάδες Ποντιακούς συλλόγους σε όλο τον κόσμο.

  3. χαχαχχααχαχαχα εχουν βρει πορτες ανοιχτες και ατομα ανοιχτα παρομοιως και θα κανουν οτι γουσταρουν….. και μπραβο τους…… ψαχνουν τροπους για να σας διαβηβασουν, οτι οσα κανουν τοσα χρονια ειναι στα δικα τους νερα, στους δικους τους τοπους και εχουν ολα τα δικια με το μερος τους ……………. γιατι βρηκαν και τα κανουν και μπορουν επισης…….. φτουυυυυ ελληναραδες……. η ελλαδα απο τους ελληνες τους ανοργανωτους, τους ηλιθιους και ωχ αδερφε και αυριο μερα ειναι……..κινδυνευει. αυτοι μεγαλωνουν την πατριδα τους…. που εχει δοθει απο δυποδα εκλεγμενα μανατζερς…………………… φτουυυυυυυυυυυυυυυυ

Leave a Response