Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: “Η επαναλειτουργία της Χάλκης ουσιαστική για προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας”

Κοινοποίηση:
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος1

Τις θερμές του ευχαριστίες προς τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Άντονι Μπλίνκεν, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος για την πρόσκληση που απηύθυνε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς την τουρκική κυβέρνηση για άμεση επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, ο οποίος διακόνησε και ως ηγούμενος την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος Χάλκης στην οποία είναι εγκατεστημένη η σχολή, διεθνοποιώντας, μάλιστα, το όλο θέμα με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνοντας ότι «πενήντα χρόνια μετά το κλείσιμο της Θεολογικής Σχολής, μια απόφαση επαναλειτουργίας της θα είναι ουσιαστική για την ετοιμότητα της Τουρκίας να προστατεύσει τη θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, στη δήλωσή του, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η Θεολογική Σχολή της Χάλκης λειτούργησε για 127 χρόνια και το κλείσιμό της στέρησε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο τη δυνατότητα να εκπαιδεύει και να καταρτίζει τους ορθόδοξους κληρικούς στην έδρα του.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Εσύ πρέπει να παίρνεις τσιμπούκι@ και να χαρτζιλικωνεσαι από εκκλησιαστικούς .

  2. Ο ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟς ΘΡΕΦΕΙ ΦΛΟΥΔΕς ΕΛΠΙΔΕΣ….ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ ΝΑ
    ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ ΚΑΤΩ…….ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ Η Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ …….
    ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΑΝΔΥΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Γιατι δεν εκανε το ιδιο ο βαρθολομαιος;Τι δουλεια εχει η ημι ξυρισμενη των ΗΠΑ και χωνεται σε ξενα χωραφια;

  4. Το οικουμενικό Πατριαρχείο είναι αμερικανομασονοελεγχομενο 1000% και δεν μας ενδιαφέρει αν ανοίξει η μπουρδολογικη Σχολή της Χάλκης η όχι …

Leave a Response