Αρχίζει η υποβολή αιτημάτων για χρηματοδότηση δράσεων για καλλιτέχνες

Κοινοποίηση:
1

Με μεγαλύτερο εύρος από ποτέ, συμπεριλαμβάνοντας τομείς και δράσεις που ήταν πάντα οι φτωχοί συγγενείς του σύγχρονου πολιτισμού, το Υπουργείο Πολιτισμού έβγαλε στον αέρα την προκήρυξη για την εκδήλωση ενδιαφέροντος όσων ενδιαφέρονται για κρατικές επιχορηγήσεις.

Πιο νωρίς από ποτέ, ήδη μέσα Ιανουαρίου, φορείς και καλλιτέχνες του σύγχρονου πολιτισμού μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις και να έχουν εγκαίρως απαντήσεις από το υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να χρηματοδοτηθούν για δράσεις που προγραμματίζουν. Ετσι ο σχεδιασμός θα γίνει εγκαίρως και με όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον ρεαλιστικό προγραμματισμό και περιεχόμενο. Οι βασικές θεματικές είναι επτά:

Δράσεις εικαστικών τεχνών, αρχιτεκτονικής, φωτογραφίας, σχεδίου και μουσείων σύγχρονου πολιτισμού
Δράσεις στον τομέα του κινηματογράφου και των οπτικοακουστικών μέσων
Μουσικές δράσεις
Δράσεις σχετικές με τη διάδοση, προβολή και προώθηση των γραμμάτων και του βιβλίου, δράσεις φιλαναγνωσίας και υποστήριξη επιστημονικών συναντήσεων
Δράσεις κλασικού και σύγχρονου χορού και θεάτρου
Θεατρικές παραγωγές για την καλλιτεχνική περίοδο 2020-21
Παραγωγές κλασικού και σύγχρονου χορού για την καλλιτεχνική περίοδο 2020-21
Επιπλέον, ανακοινώνονται τέσσερις ειδικευμένες προσκλήσεις με αντικείμενο:

Πολιτιστικές δράσεις και προγράμματα που προωθούν τις διεθνείς συνέργειες και την εξωστρέφεια του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα
Πολιτιστικές δράσεις και προγράμματα για την προαγωγή της καθολικής προσβασιμότητας των ΑμεΑ στον Πολιτισμό
Φεστιβάλ και σύνθετες πολυθεματικές δράσεις
Φιλαρμονικές
Πώς θα γίνει η υποβολή αιτήσεων για χρηματοδότηση
Δικαίωμα υποβολής έχουν φορείς, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 6 Μαρτίου 2020, ενώ φορείς μπορούν να εγγράφονται στο Μητρώο, εφόσον δεν έχουν ήδη εγγραφεί έως τις 28 Φεβρουαρίου 2020. Τόσο η εγγραφή στο Μητρώο, όσο και η υποβολή αιτήματος γίνονται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση drasis.culture.gr, όπου έχουν αναρτηθεί και οι σχετικές προσκλήσεις, οι όροι και οι προϋποθέσεις αναλυτικά.

Επίσης, ανακοινώνεται ότι στις 27 Ιανουαρίου 2020 θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΑ ενημέρωση σχετικά με την ορισθείσα διαδικασία, την οποία μπορεί να παρακολουθήσει οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος. Η αξιολόγηση των αιτημάτων και οι σχετικές γνωμοδοτήσεις θα γίνουν μέχρι τις 30 Απριλίου 2020, από πενταμελείς Ομάδες Εργασίας, που θα αποτελούνται από τέσσερις προσωπικότητες του εκάστοτε χώρου και τον/την Προϊστάμενο/η της εκάστοτε αρμόδιας Διεύθυνσης της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού της Γενικής Γραμματείας Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ.

 

Οι φορείς, των οποίων οι προτάσεις θα επιλεγούν θα ενημερωθούν μέχρι τις 15 Μαΐου 2020, προκειμένου να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: