Από τις 7 Ιουλίου όλα τα κανούργια αυτοκίνητα θα έχουν ενσωματωμένο αλκοτέστ: Δεν θα ξεκινούν αν ο οδηγός έχει πιει πάνω από το όριο (BINTEO)

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Στις 7 Ιουλίου μπαίνουν σε εφαρμογή τα νέα υποχρεωτικά συστήματα ασφαλείας του GSR2, οπότε από αυτή την ημερομηνία και έπειτα, όλα τα αυτοκίνητα που θα εισάγονται, σύμφωνα με τον νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με συγκεκριμένα συστήματα ασφαλείας.

Το GSR2 εισάγει αυστηρότερες απαιτήσεις και προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού, τα οποία μέχρι σήμερα τα συναντά κανείς μόνο σε ακριβά και πολυτελή μοντέλα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το κόστος των αυτοκινήτων να ανέβει ακόμη περισσότερο, ενώ παράλληλα θα αυξηθεί και το κόστος συντήρησης των οχημάτων. Το κέρδος όμως για την ΕΕ θα είναι τεράστιο, καθώς αυτά θα μειώσουν τα ποσοστά των ατυχημάτων στους ευρωπαϊκούς δρόμους και κατά συνέπεια το κόστος των ασφαλίστρων.

Η εισαγωγή περισσότερων συστημάτων ασφαλείας πρόκειται να επηρεάσει τις τιμές των βασικών εκδόσεων, καθώς διαθέτουν λιτό εξοπλισμό. Έτσι πολλές εισαγωγικές ήδη έχουν καταργήσει από τους τιμοκαταλόγους τους τις απλές εκδόσεις, που κατά βάση δεν διαθέτουν τα συστήματα GSR2.

Στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι πολλές εισαγωγικές θα προσπαθήσουν να απορροφήσουν μέρος της αύξησης της τιμής, προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές, ενώ κάποιες άλλες θα αυξήσουν αναπόφευκτα τις τιμές.

Τα συστήματα ασφαλείας που πρέπει να φέρουν τα αυτοκίνητα έως τις 7 Ιουλίου 2024 περιλαμβάνουν το σήμα έκτακτης ανάγκης (ESS), το Alcohol Interlock (ALC), την προειδοποίηση για υπνηλία και προσοχή οδηγού (DDR-AW), στο σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών (TPMS), το Intelligent Speed Assistance (ISA), το σύστημα ανίχνευσης οπισθοπορείας (REV), την προειδοποίηση σύγκρουσης πεζών και ποδηλάτων (PCW) και το σύστημα πληροφοριών τυφλού σημείου (BLIS). Το σίγουρο είναι ότι τα συγκεκριμένα συστήματα διορθώνουν τα λάθη του οδηγού και μειώνουν αισθητά τις πιθανότητες ατυχήματος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

 1. Πολύ μαλακες οι ευρωπαίοι τους σιχάθηκε η ζωή μου τοσα χρόνια …θα φωνάζεις έναν που δεν έχει πιει κ θα φυσάει κ όλα μια χαρά

 2. Να περιμένεις κάνα 1000αρικο πάνω στην αξία του αυτοκινήτου για την έξτρα λειτουργία.

 3. Και αφού δεν μπορεί να βάλει μπροστά το αυτοκίνητο μπένει στο διπλανό σουβλατζίδικο,,
  -Ένα καλαμάκι χοιρινό,,
  -Πιτά
  -Εντελώώώς

 4. -Πούσε παλικάρι,,,Φύσας λίγο να πάρει μπροστά το εργαλείο,να παναφύγο,,
  -Ωραία πήρε
  -παρε εδώ αυτά,,να πιείς κάνα ποτό.
  -στην υγεία σου νασάι καλά.
  -Χίκ

 5. Ευτυχώς όλα αυτά αφορούν μόνο προς το παρόν τα αυτοκίνητα.Θα μπορούσαν να μπουν και περιορισμοί και στο περπάτημα και απορώ γιατί το καθυστερούν αφού αποδεδειγμένα έχουν να κάνουν με μαλ…

 6. Βαλτε τους και fart detector που να απαγορευει την εκκινηση! Θα σαλταρουμε τελειως οπως παει το πραμα! Πενια της ΕΕ λογω Ζελε τεχνας κατεργαζεται! Κοφτε ρε κανα ευρω οπως κανει με τα δολαρια στις ΗΠΑ το σαψαλο!

Leave a Response