Από την Ariel στη Zoe: Αυτά είναι τα ονόματα για τις κακοκαιρίες της σεζόν 2022-2023

Κοινοποίηση:
www.dikaiologitika.grfecc0e43fd2c271220b05f640-3a4578bfdd8ab1157228992fc9bb745304d8dddb

Η Ariel ήταν η πρώτη από τις κακοκαιρίες της σεζόν 2022-2023, οι οποίες «βαπτίστηκαν» με ονόματα και αναμένεται να «χτυπήσουν» τη χώρα μας τους επόμενους μήνες.

Μπορεί να μην ξέρουμε πότε θα πλήξει την Ελλάδα η επόμενη κακοκαιρία, γνωρίζουμε όμως πώς θα ονομάζεται! Η ΕΜΥ έχει δώσει στη δημοσιότητατα ονόματα που θα δοθούν στις δυνατές κακοκαιρίες που αναμένεται να «χτυπήσουν» τη χώρας μας και γενικότερα την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου την περίοδο 2022-2023.

Η ΕΜΥ, έχει ξεκινήσει από το 2021 σε συνεργασία με τις Μετεωρολογικές Υπηρεσίες της Κύπρου και του Ισραήλ, την ονοματοδοσία τέτοιων συστημάτων κατά τη διάρκεια της ψυχρής αλλά και της θερμής περιόδου του έτους, συγκροτώντας την ομάδα της Ανατολικής Μεσογείου.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΜΥ επικοινωνεί σε εβδομαδιαία βάση με τις Μετεωρολογικές Υπηρεσίες της Κύπρου και του Ισραήλ, ανταλλάσσοντας απόψεις σχετικά με την εξέλιξη της κίνησης των καιρικών συστημάτων που αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ παράλληλα με τη χρήση όλων των διαθέσιμων σύγχρονων προγνωστικών προϊόντων αποφασίζεται, ανάλογα με την ένταση των αναμενόμενων φαινομένων, η ονοματοδοσία τους (ή όχι).

Η ανωτέρω ονοματοδοσία αφορά στις προγνώσεις των Ευρωπαϊκών Εθνικών Μετεωρολογικών Υπηρεσιών για την περιοχή της Ευρώπης ενώ όπως έχει συμφωνηθεί, η ονομασία που δίνεται αρχικά σε ένα σύστημα από μία από τις ανωτέρω ομάδες, διατηρείται και από τις επόμενες, αν κριθεί ότι το σύστημα που θα επηρεάσει βαθμιαία και άλλη χώρα, είναι το ίδιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: