Από αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ πρέσβης στην Ουάσινγκτον ο Σεντάτ Ονάλ

Κοινοποίηση:
058a6c2a256b639bacb19f24615480ad_XL

H θέση του πρεσβευτή της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον «χήρευε» από τις 12 Ιανουαρίου, όταν αφυπηρέτησε ο Χασάν Μουράτ Μερτζάν. Πλέον όμως την αναλαμβάνει ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη.

Πρόκειται για τον Σεντάτ Ονάλ, που αναλαμβάνει καθήκοντα πρεσβευτή της χώρας του στην Ουάσινγκτον.

Στη θέση του ως επικεφαλής στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Τουρκίας στον ΟΗΕ διορίζεται ο νυν υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Γιλντίζ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο 61χρονος νέος πρεσβευτής της Τουρκίας στις ΗΠΑ υπηρετεί ως διπλωμάτης στο τουρκικό ΥΠΕΞ από το 1989 και εργάστηκε σε πολλές χώρες όπως στο Κουβέιτ, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, το Ιράν, την Αυστρία και την Ιορδανία. Είχε αναλάβει καθήκοντα μονίμου αντιπροσώπου της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη πέρυσι τον Φεβρουάριο.

Ο προηγούμενος πρέσβης της Τουρκίας συμπλήρωσε το όριο ηλικίας. Ο Χασάν Μουράτ Μερτζάν δεν ήταν διπλωμάτης καριέρας, αλλά διορίστηκε με πολιτική απόφαση. Είναι μηχανικός, πολιτικός και ιδρυτικό μέλος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ). Πριν από την Ουάσιγκτον είχε υπηρετήσει ως πρέσβης στο Τόκιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: