Απόφαση – σταθμός της ΕΕ: Απαγορεύει συγκεκριμένο χρώμα στα αυτοκίνητα

Κοινοποίηση:
cars

Σε μια απόφαση που βάζει που αλλάζει τα πάντα στα χρώματα των αυτοκινήτων εντός της Ευρώπης.

Η αιτία είναι το εξασθενές χρώμιο το οποίο δίνει αυτή τη χαρακτηριστική μεταλλική λάμψη σε όποια επιφάνεια του αυτοκινήτου γίνεται επιμετάλλωση.

Το εν λόγω στοιχείο διαθέτει καρκινογόνο δράση και εντοπίζεται στους ρύπους που εκλύονται κατά τη διαδικασία της επιμετάλλωσης μιας επιφάνειας ή ενός εξαρτήματος, ρύποι που είναι έως και 500 φορές πιο τοξικοί έναντι εκείνων που εκπέμπει ένας κινητήρας πετρελαίου ή βενζίνης κατά τη λειτουργία του.

Στο αυτοκίνητο χρησιμοποιείται συνήθως στις μάσκες των αυτοκινήτων, στους προφυλακτήρες και τους τροχούς, ενώ παρουσία έχει και στην καμπίνα.

Η πρόταση αναμένεται να υλοποιηθεί στο τέλος του 2024 και πλέον οι κατασκευαστές καλούνται να βρουν εναλλακτική λύση.

Εκτός από το εξασθενές χρώμιο σε αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο μόλυβδος, ο υδράργυρος και το κάδμιο.

Μάλιστα, η απαγόρευση αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλους βιομηχανικούς κλάδους στο εγγύς μέλλον.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Το πολύ το τάκα τάκα κάνει το παιδί μ….α.Οταν δεν έχεις δουλειά και παίρνεις 30000 το μήνα πρέπει να βρίσκεις μ……ς να ασχολείσαι για να λες ότι δουλεύεις και να σε πιστεύουν οι δούλοι (Ευρωπαίοι)ότι αυτό που γίνεται,γίνεται για το καλό τους.Δυστυχως υπάρχουν πολύ ακόμα που πιστεύουν σε αυτό το τσίρκο της Ευρώπης.

  2. Με καλυψες mr.george! Αυτο το ευροκυνοβουλιο ταχει ματωσει απ το ξυσιμο, κατι πρεπει να κανουνε κι αυτοι οι…αφανεις “δημοκρατες” ! Μονο με…γοβες θα τη βρισκουνε?

  3. Δουλεια δεν ειχε ο διαολος γα@@@σε τα παιδια του>ετσι δικαιολογουν ταεκατομμυρτια που παιρνουν τα καριολια μ’ανωδυνους φετφαδες

Leave a Response