Απόπειρα δωροδοκίας αξιωματικού του ΠΝ από αντιπρόσωπο εταιρείας – Ολόκληρη η έγγραφη καταγγελία

Κοινοποίηση:
κατάλογος

Aπόπειρα δωροδοκίας από Oλλανδό προμηθευτή του Πολεμικού Ναυτικού καταγγέλλει ανώτερος αξιωματικός του Κλάδου, ο οποίος περιγράφει τις κινήσεις ντροπής του αντιπροσώπου εταιρείας και την προσπάθεια αλλοτρίωσης ενός στελέχους του Ναυτικού με χρηματικό ποσό.

Στην επιστολή καταγγελίας του ο αξιωματικός, πλοίαρχος στον βαθμό, αναφέρει ότι τον επισκέφθηκε στο γραφείο του στον ΠΟΝ (Προμηθευτικός Οργανισμός Ναυτικού) ο προμηθευτής του Πολεμικού Ναυτικού «κος Τ.» και του άφησε έναν φάκελο με χρήματα μπροστά του λέγοντάς του «αυτό είναι κάτι από εμένα για εσένα λόγω της γνωριμίας μας και για την συνεργασίας μας όπως αυτή θα εξελιχθεί»!

Ο αξιωματικός δεν του άφησε περιθώριο και του επέστρεψε άμεσα τον φάκελο με τα χρήματα, τιμώντας πάνω απ΄όλα την στολή που φορούσε και καταγγέλλοντας άμεσα το όλο θέμα στα προϊστάμενα κλιμάκια. Χαρακτηριστικά στην επιστολή σημειώνει:

”Αναφέρω ότι την 27 Νοεμβρίου 2020 και περί ώρας 13:00 ο κος Τ. (μεγαλομέτοχος της εταιρείας «…ΕΠΕ») με επισκέφθηκε στον ΠΟΝ μετά από κάλεσμα/πρόκληση μου, σε όλους τους συμβεβλημένους προμηθευτές με τον Οργανισμό, προκειμένου να τους γνωρίσω.

Προς το τέλος της επίσκεψης του, μου τοποθέτησε έναν λευκό φάκελο στο γραφείο μου, λέγοντας μου ότι «αυτό είναι κάτι από εμένα σε εσένα, λόγω της γνωριμίας μας και για την συνεργασία μας που θα εξελιχθεί».

Προηγουμένως σας αναφέρω ότι μετ“επιτάσεως μου έλεγε ότι η προμήθεια νωπών αλιευμάτων στο Π.Ν. είναι πολύ μεγάλη δουλειά και τον ενδιαφέρει πολύ. Ο φάκελος προφανώς και είχε χρηματικό ποσό (δώρο για εμένα).

Πήρα το φάκελο και του τον επέστρεψα λέγοντάς του, ότι τέτοιου τύπου δώρα, μακριά από εμένα γιατί με προσβάλλουν. Στη συνέχεια του είπα να φύγει από το γραφείο.

Την ίδια ημέρα ενημέρωσα τον Υποδιευθυντή μου για το γεγονός, προκειμένου να τον καταστήσω κοινωνό και γνώστη.

Το περιστατικό το ανέφερα στον κύριο Διοικητή ΔΔΜΝ αλλά και στο γραφείο του κυρίου Υ/ΓΕΝ παρουσία του Πλοιάρχου.”

Να πούμε κλείνοντας ότι αν αυτό γίνεται στην προμήθειες τροφίμων του ΠΝ, φαντασθείτε τι γίνεται στα μεγάλα προγράμματα με τις απ’ευθείας αναθέσεις που κάνει η κυβέρνηση (Rafale, φρεγάτες, πυροσβεστικά αεροσκάφη κλπ).

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Όλοι αυτοί εκβιαστες και νταβάδες είναι τα κοπρόσκυλα.Η μόνη εργασία που ξέρουν είναι να χρηματίζονται. Η ντροπη δεν είναι δουλειά ντενεκέδες

  2. Το κυριότερο.
    Κάλεσε να γνωρίσει ήδη συμβεβλημένους προμηθευτές με υπογραμμένες συμβάσεις που τρέχουν και έχουν καταθέσει εγγυητικές επιστολές για την καλή εκτέλεση. Κάποιους άλλους σκοπούς είχε ο κ. πλοίαρχος.

  3. Τι θα πει “τους κάλεσα να τους γνωρίσω”. Ας πας πει ο Πλοίαρχος που και πότε προβλέπεται αυτή η διαδικασία . Δεν πρόκειται για δικιά του επιχείρηση αλλά για στρατιωτική υπηρεσία και οι διαδικασίες προμηθειών καθορίζονται λεπτομερέστατα από συγκεκριμένη νομοθεσία και όχι βάσει προσωπικών γνωριμιών. Το πιο πιθανό είναι ότι εκ των υστέρων φοβήθηκε η κάποιος τον είδε και το γύρισε σε: “με λένε Ριζο κι όπως θέλω τα γυρίζω”.

Comments are closed.