«Απόδραση» στην Αθήνα για τον Ν.Αναστασιάδη

Κοινοποίηση:
anastasiadis

Ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης μαζί με τη σύζυγό του Άντρη, οι οποίοι επισκέπτονται για ακόμη μία φορά την Αθήνα, αναμένεται να γευματίσουν το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Οκτωβρίου, στο σπίτι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρέβας, στο Λυκαβηττό.

Σε χαλαρό κλίμα οι δύο άνδρες αναμένεται να κουβεντιάσουν τα όσα συμβαίνουν στη Μεσόγειο με επίκεντρο τις νέες τουρκικές προκλήσεις αλλά και την πολιτική κατάσταση γενικότερα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κυπριακή Δημοκρατία μετά την υπόθεση των «χρυσών διαβατηρίων» που δεν μονοπωλεί μονάχα την κεντρική πολιτική σκηνή της Μεγαλονήσου αλλά έχει λάβει και διεθνείς διαστάσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση να προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Κύπρου μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις του Al Jazeera.

Το βράδυ ο κ. Αναστασιάδης θα βραβευτεί με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας του δήμου Αθηναίων «σε αναγνώριση των προσπαθειών του για την επανένωση της Κύπρου και την ειρηνική επίλυση του κυπριακού προβλήματος προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού» στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι ενώ νωρίτερα θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης Κώστα Μπακογιάννη, στο δημαρχείο.

Μετά την τελετή, το ζεύγος Αναστασιάδη θα ξεναγηθεί στο Μουσείο Γουλανδρή όπου και θα παρατεθεί δείπνο προς τιμήν του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: