«Απόβαση» Αμερικανών Πεζοναυτών στην Αλεξανδρούπολη

Κοινοποίηση:
3mep3u26a5avfesjwtnosizabi

Ο λόγος η μεγάλης κλίμακας άσκηση με την επωνυμία «Saber Guardian 2019» που θα γίνει στην Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία.

Όπως μεταδίδει η Κατερίνα Καλεντερίδου από το alexpoli.gr σήμερα Τετάρτη 15 Μαΐου σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να φτάσουν οδικώς στην Αλεξανδρούπολη μερικές δεκάδες άτομα που αποτελούν τους «προπομπούς», ενώ η «μεγάλη άφιξη» θα γίνει μεταξύ 20 και 25 Μαΐου.

Οι «προπομποί» σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα διαμείνουν σε στρατόπεδο της Αλεξανδρούπολης.

Οι δυνάμεις που θα περάσουν από τον Έβρο προέρχονται από Νατοϊκές βάσεις της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Πολωνίας, της Νορβηγίας και της Αλβανίας.

Η«Saber Guardian» είναι πολυεθνική άσκηση των ΗΠΑ σε συνεργασία με τον Ρουμανικό Στρατό, η οποία γίνεται ανά διετία στην Ευρώπη. Φέτος θα γίνει 3-24 Ιουνίου, με συμμετοχή περίπου 27.000 προσωπικού.

Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας προ ημερών στην ΣΕΘΑ, υπογράμμισε τη σημασία που έχει η ελληνική συμβολή στην διεξαγωγή της Άσκησης.

Εξήρε την στενή συνεργασία των στρατιωτικών δυνάμεων λέγοντας πως πέρα από την Σούδα, υπάρχουν και άλλες «μη μόνιμες» τοποθεσίες για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην περιοχή «για τις οποίες είμαστε ευγνώμονες» όπως χαρακτηριστικά είπε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: