Αποφασίζουν για τις μάσκες στα παιδιά – Σε ποιες ηλικίες θα την επιβάλλουν – Ελλοχεύουν κίνδυνοι και το ψάχνουν; – Πόσες ώρες θα τη φοράνε;

Κοινοποίηση:
koronoios-keramews-sxoleia-87

 

Τις επόμενες μέρες θα διευκρινιστεί από την Επιτροπή από πια ηλικία θα είναι υποχρεωτική η μάσκα για τους μαθητές, σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στο Mega, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου με την παρουσία όλων των μαθητών και υποχρεωτική χρήση μάσκας λήφθηκε μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων και διευκρίνισε ότι τις επόμενες μέρες θα ληφθεί απόφαση σχετικά με την ηλικία που θα είναι υποχρεωτική.

Ίσως η επιστημονική κοινότητα της χώρας θα πρέπει να πάρει θέση σε αυτό το πολύ κρίσιμο ζήτημα, καθώς βλέπουμε πως υπάρχει μια αγωνία στο υπουργείο Παιδείας αναφορικά με την ηλικία των παιδιών στα οποία θα επιβληθεί η χρήση μάσκας. Ελλοχεύουν κάποιοι κίνδυνοι για τα παιδιά; Δηλαδή στα εννιάχρονα υπάρχει θέμα και στα δεκάχρονα δεν υπάρχει; Πόσες ώρες επιτρέπεται η χρήση μάσκας σε παιδιά καθημερινά; Θα απαντήσει κανείς υπεύθυνα και τεκμηριωμένα σε ερωτήματα που απασχολούν δεκάδες χιλιάδες γονείς;

Όπως σημείωσε η κ. Κεραμέως η Επιτροπή έχει, επίσης, αποφασίσει «διαφορετικά διαλείμματα, καθαρισμό των σχολείων και κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους και μετά το πέρας αυτής» ενώ τόνισε ότι ο ΕΟΔΥ θα επικαιροποιήσει τις οδηγίες που θα πρέπει να τηρούνται κατά τη διάρκεια της παρουσίας στις σχολικές μονάδες.

Τι θα ισχύσει με τις απουσίες

Απαντώντας αναφορικά με τις απουσίες, η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι θα υπάρξει πρόβλεψη για δυνατότητα απουσίας των μαθητών σε περίπτωση που οι ίδιοι ή κάποιος από την οικογένειά τους νοσήσει. Επιπλέον, αν κάποιος μαθητής ανήκει σε ευπαθή ομάδα θα μπορεί να απουσιάζει από την παράδοση των μαθημάτων στις σχολικές αίθουσες. Αναφορικά με την μεταφορά των μαθητών, η Νίκη Κεραμέως σημείωσε ότι θα γίνεται αυστηρά με τη χρήση μάσκας από όλους τους εμπλεκόμενους.

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να εφαρμόσει την εξ’ αποστάσεων διδασκαλία αν και όταν αυτό κριθεί απαραίτητο, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό δεν θα ισχύσει για όσους δεν εντάσσονται σε κατηγορία που μπορούν να απουσιάζουν δικαιολογημένα. «Οι απουσίες θα είναι για συγκεκριμένο λόγο. Το υπουργείο είναι πλήρως έτοιμο για την τηλεκπαίδευση όπου και όταν αυτή χρειαστεί».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ανθρωπια και φιλοτιμο υπαρχει σημερα ;μαλλον οχι ελεος τα παιδια ρε; να φορανε μασκα ελλεινοι

  2. Πρεπει ολοι οι παιδιατροι της χωρας επιτελους να παρουν θεση ανευ κομματος.

Comments are closed.