Αποκάλυψη-σοκ! Συγκάλυψη παιδεραστίας στο Παίδων «Αγία Σοφία»! Κυβέρνηση και εισαγγελία ποιούν τη νήσσαν για τη διοικητική συγκάλυψη διπλής σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Κοινοποίηση:
paramelimena-paidia708

Νοσοκομείο Παίδων: Κυβέρνηση και εισαγγελία ποιούν τη νήσσαν για τη διοικητική συγκάλυψη διπλής σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών
02/03/2021


Πρόκειται για μία ανατριχιαστική, συγκλονιστική, υπόθεση συγκάλυψης παιδεραστίας και μάλιστα από τη διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων «H Aγία Σοφία», την οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας την Κυριακή το βράδυ (28/2) το Piperata.gr, προσκομίζοντας από δημοσιογραφική έρευνα αρκετά έγγραφα-ντοκουμέντα. Ακόμη πιο συγκλονιστικό είναι το γεγονός ότι και αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές εδώ οι αράδες (αν και έχουν παρέλθει 48 ώρες) δεν έχει υπάρξει ακόμη καμία επίσημη αντίδραση από πλευράς κυβέρνησης, ούτε όμως και των δικαστικών αρχών, παρότι έπρεπε να έχει ήδη παρέμβει αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας! Ωστόσο, το θέμα κάνει το γύρο των διαδικτυακών ΜΜΕ, κι αν η δικαιοσύνη συνεχίσει να ποιεί την νήσσαν, τότε θα αναγκαστεί η στήλη «Πιπεράτα Παρασκήνια» -δια χειρός μου- να απευθυνθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καταθέτοντας σχετική αναφορά-καταπέλτη.

Σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ, λοιπόν, αρχικά φαίνεται ότι υπήρξε συγκάλυψη του πρώτου κρούσματος σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού που έλαβε χώρα από εργαζόμενο του «Αγία Σοφία», η οποία μάλιστα είχε και ως αποτέλεσμα να επιτρέψει στο δράστη να διαπράξει και δεύτερη σεξουαλική κακοποίηση μέσα στο ίδιο το νοσοκομείο.

Η διοίκηση του Παίδων «Η Αγία Σοφία» δεν κάλεσε ούτε στο δεύτερο περιστατικό την αστυνομία, προκειμένου να προβεί στην άμεση σύλληψη του δράστη, παρότι υπήρχαν κατηγορηματικές μαρτυρίες γιατρών, οι οποίοι ήταν αυτοί που έπιασαν επ’ αυτοφώρω τον εργαζόμενο (τραυματιοφορέα), κρίνοντας σκόπιμο να διατάξει μόνο Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).
Όπως γίνεται αντιληπτό, η διοίκηση με αυτό τον τρόπο επιχείρησε να συγκαλύψει τη σεξουαλική παρενόχληση παιδιού από υπάλληλο του νοσοκομείου. Ο ίδιος άνθρωπος, όμως, στη συνέχεια, αυτός ο φερόμενος ως διεστραμμένος τραυματιοφορέας, με την εγκληματική ανοχή-παράλειψη της διοίκησης, κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά κι άλλο ένα παιδί μέσα στο ίδιο νοσοκομείο.

Και πάλι η διοίκηση συνέχισε να διαπράττει το ίδιο ακριβώς έγκλημα, αυτό της απόπειρας συγκάλυψης, ζητώντας να γίνει μόνο ΕΔΕ. Και με το πόρισμα της ΕΔΕ που προέκυψε, όμως, η διοίκηση φαίνεται ότι διέπραξε το δικό της έγκλημα, αυτό της πλήρους συγκάλυψης, καθώς, παρά τις ξεκάθαρες μαρτυρίες και τις περιγραφές γιατρών, οι αρμόδιοι του νοσοκομείου κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις περί τελέσεως ανάρμοστης συμπεριφοράς»… μόνο! Για το λόγο αυτό -λέει το πόρισμα- κινήθηκε και η διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου του δράστη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από την αποκάλυψη του ανατριχιαστικού αυτού ρεπορτάζ, όπου το Piperata.gr έφερε στο φως με έγγραφα-ντοκουμέντα, ενώ στη διάθεση του μέσου μας βρίσκονται κι όλα τα επιπλέον στοιχεία περί διπλής παιδεραστίας και διπλής συγκάλυψης από πλευράς διοίκησης, το θέμα έκανε το γύρο του διαδικτύου.

Η προηγούμενη ενημέρωση από το ίδιο το site

Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας και της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών χρήζουν δύο περιστατικά σεξουαλικής βίας, σε βάρος ενός 6χρονου, κι ενός 8χρονου κοριτσιού, που έλαβαν χώρα στα τέλη Ιανουαρίου στο νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία»  και επιβεβαιώθηκαν επισήμως από τους ιατρούς του νοσοκομείου σε σχετική έρευνα που διατάχθηκε.

Γράφουν οι Πάρις Κουρτζίδης & Χρυσάνθη Κρητικού

Στο πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης συντάχθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2021 (ΕΜΠ 36/8-2-2021) και φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το piperata.gr, διαπιστώνεται ότι ένας τραυματιοφορέας (σ.σ.: όλα τα στοιχεία είναι στη διάθεση του μέσου μας), θώπευε τα παιδιά στα γεννητικά τους όργανα κατά τη διάρκεια συνεδρίας καθετηριασμών στο αιμοδυναμικό τμήμα του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Όμως, ενώ το προσωπικό και οι υπηρεσίες του ιδρύματος προέβησαν σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες, εν τούτοις η διοίκηση καταλόγισε ανάρμοστη συμπεριφορά (!) στον τραυματιοφορέα με αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη η ενημέρωση της Εισαγγελίας, αλλά και η κλήση σε ιατροδικαστή, ώστε να εξετάσει τα ανήλικα.

 

Τα περιστατικά

Η πρώτη μάρτυς, ειδικευόμενη ιατρός της, στη διάρκεια της συνεδρίας (29/1/2021) που είχε αναλάβει την αναισθησιολογική φροντίδα του 6χρονου κοριτσιού παρατήρησε τα ακόλουθα μαζί με την ιατρό επιμελήτρια της: «Ενώ το παιδί ήταν υπό γενική αναισθησία και ακάλυπτο και η ίδια βρισκόταν σκυφτή σε θέση δεξιόθεν πλαγίως της ασθενούς, όταν  όρθωσε το σώμα της είδε τον τραυματιοφορέα να αποσύρει γρήγορα το χέρι του από το αιδοίο του παιδιού… Κατόπιν, της δημιουργήθηκε η αίσθηση πως η απότομη απόσυρση του χεριού του τραυματιοφορέα από το αιδοίο του παιδιού οφείλεται στο γεγονός ότι το μάτι της είχε πέσει πάνω στο χέρι του. Αυτές λοιπόν οι σκέψεις την οδήγησαν να παρατηρεί τις κινήσεις των χεριών του και να εποπτεύει το παιδί μέχρι το τέλος της επέμβασης».

Όσον δε για το περαστικό με το δεύτερο κοριτσάκι, ηλικίας 8 έτους, την ώρα που η ειδικευόμενη και η επιμελήτρια της στέκονταν αντιστοίχως σε κεφαλιαία και πλάγια δεξιά θέση έμπροσθεν της ανήλικης, διαπιστώθηκαν τα κάτωθι: «Κατά τη φάση της εισαγωγής της αναισθησίας και ενώ ο τραυματιοφορέας με το δεξί του χέρι είχε σταθεροποιήσει το παιδί για την αποφυγή αντιδραστικών κινήσεων, με το αριστερό του χέρι, που ήτο πιο κάτω από την ειδική ποδιά του παιδιού, η οποία ήταν τραβηγμένη μέχρι την υποομφάλια, υπερηβική χώρα της ασθενούς, είδε (σς η γιατρός) να κάνει κινήσεις προώθησης επαναφοράς που διήρκεσαν ελάχιστα, οι οποίες επαναλήφθηκαν μετά από λίγο».

 

Το αίμα

Μετά τη διασωλήνωση «η νοσηλεύτρια αφαίρεσε την ποδιά και το εσώρουχο του παιδιού και ανήγγειλε την παρουσία αίματος, στο σημείο που αντιστοιχεί στο αιδοίο της μικρής». Ακολούθως, η πρώτη μάρτυς (σ.σ.: η ειδικευόμενη γιατρός) «ούσα υποψιασμένη από τις κινήσεις (σ.σ.: του τραυματιοφορέα) που προηγήθηκαν, έριξε εσκεμμένα το βλέμμα της στα χέρια του που φορούσε γάντια και είδε στον δείκτη του αριστερού χεριού του έκκριμα ανοικτού κόκκινου χρώματος, εφάμιλλο με αυτό της κηλίδας του εσωρούχου».

Επί τόπου

Η δεύτερη μάρτυρας, η επιμελήτρια γιατρός μαζί με την έμπειρη νοσηλεύτρια του τμήματος, αμέσως μόλις ενημερώθηκαν από την ειδικευόμενη για τα καθέκαστα, ενήργησαν ώστε να τον «συλλάβουν» επί τω έργω. «Υποψιασμένη πλέον και η ίδια αποφάσισε να παρακολουθήσει τις κινήσεις του κι άλλαξε θέση, πηγαίνοντας πάνω από το κεφάλι του παιδιού…

Ο τραυματιοφορέας είχε πάρει θέση εκ νέου δίπλα στο παιδί, έχοντας όμως τα χέρια κάτω από την κουβέρτα, με το δεξί του χέρι στο ύψος του αριστερού ώμου και το αριστερό του στο ύψος του εφηβαίου».

Τότε η επιμελήτρια «νοιώθοντας ταραχή και με σκοπό να διαπιστώσει την πραγματική θέση του αριστερού του χεριού, σήκωσε απότομα την κουβέρτα, οπότε είδε το χέρι του στην αιδοιομηρική πτυχή με τον δείκτη στη μεσότητα των έξω γεννητικών οργάνων ως μη όφειλε και παρατήρησε επιπλέον ότι στο δείκτη του αριστερού του χεριού το γάντι ήταν χρωματισμένο ελαφρά με οροαιματηρό έκκριμα»!

Τις μαρτυρίες αυτές επιβεβαίωσαν και οι διευθύνοντες των κλινικών, ενώ ο τραυματιοφορέας και παλαιός εργαζόμενος του νοσοκομείου, στην ανωμοτί κατάθεση του δήλωσε ότι «δεν έχει κατανοήσει επαρκώς τα περιεχόμενο, τη σημασία και τη βαρύτητα των πράξεων του». Παρότι δε είχε επιδείξει ανάλογη συμπεριφορά και στο παρελθόν, εν τούτοις αποφάσισαν να τον… «χαϊδέψουν» και κατ’ ουσίαν να συγκαλύψουν την υπόθεση, καθώς δεν απευθύνθηκαν στις εισαγγελικές αρχές και κατ’ επέκταση σε ιατροδικαστή.

Άραγε, έφτασε ποτέ στο γραφείο του πρωθυπουργού η συγκεκριμένη πληροφορία; Έφτασε έστω στο γραφείο του υπουργού Κικίλια ή του υφυπουργού Κοντοζαμάνη;

πηγή: piperata.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

 1. ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ.
  ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΙΩΝΗΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΑΠΙΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
  ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΝΕΝΟΧΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΙΚΟ ΑΥΤΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
  ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΙΟΥ ΝΟΜΟΥ? NOMOΣ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΙ ΣΤΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΠΟΛΙΤΗ? OXI ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΧΕΙ ΚΛΑΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ.
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ. ΠΡΕΠΕΙ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΞΕΒΡΑΚΩΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΛΑΟ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΡΥΠΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΧΟΥΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ. ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΩΡΑ.
  Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ. ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ. ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ? OI ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΟΥΝΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΑ ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑΛΑΙΠΟΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΧΡΩΣΤΟΥΝ 30 ΕΥΡΩ Π.Χ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ?

 2. Οι γονείς των κακοποιημενων παιδιών να τους κάνουν αυτό που έκανε ένας Μανιάτης πριν πολλά χρόνια στους μυλους Αργολίδας, μπαμ. Κ κάτω, 2 χρόνια φυλακή έκανε μόνο, αυτό θέλουν οι ανώμαλοι, μπαμ κ κάτω, τα υπόλοιπα είναι για κατανάλωση.

 3. Όχι πείτε , ο Κούλης να φύγει …να έρθει ποιος;;; …το αποκαμα ο Τσιμπλας; η Φωφω; ο Γιανης; Ο Κανέλος; τα χεσαυγια; Τιιι;; Υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση;!;!; Καταστροφή και μόνο

 4. Μάγκες εγώ που είχα τον αδερφό μου 1μιση μήνα εκεί μέσα τα χα παίξει,οι άνθρωποι εκεί μέσα είναι λες και σου κάνουν χάρη,είναι λες και συμπεριφέρονται σε ζώα,ακατάλληλοι όλοι εκεί μέσα στο μπουρδελο

 5. Κρεμάλα διαπόμπευση στους βολεμενους που πίσω από τη μάσκα και τη πράσινη χειρουργική στολή κρύβουν τα πάθη τους φτου συχαμενοι σαπιοι κτήνη κτήνη κτηνη

 6. ΚΑΤΙ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΤΣΗ ΚΡΕΤΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ CSI ΝΑ ΛΙΝΤΣΑΡΟΥΜΕ

 7. Συγκαλυπτουν και αλλα περα απο το σιχαμα

 8. Απαισια αποκρουστικά εγκλήματα στήν Ελλάδα.Δύο κωλόπαιδα ό γουρλομάτης καί τό κάθαρμα ό Τσίπρας εκαναν τήν χώρα μας ενα τεράστιο άντρο ανωμάλων,πούστηδων,παιδεραστών,σαδιστών
  πρεζάκηδων καί σωματεμπόρων.Οί Μητσοτάκηδες μέ τίς ΜΚΟ τους προμηθεύουν τούς παιδόφιλους μέ φρέσκο κρέας.Σόδομα καί Γόμορα.
  Γιάννης Λάκων

 9. Θεέ μου… δεν γίνεται… δεν μπορεί να τρελάθηκε τόσο πολύ ο κόσμος… είναι τόσο τρελό αυτό που συμβαίνει…τόσο αηδιαστικά αποκαρδιωτικό…. καταπτυστη ζωή πλέον…όσο μπορούμε… ότι μπορούμε…ας προστατέψουμε όλοι μας τά παιδιά…ας προστατέψουμε τα παιδιά όλοι μαζί.. και ο κάθε ένας μόνος…ας προστατέψουμε τα παιδιά…

 10. Τι φρικαλέα πράγματα διαβάζουμε, μέσα στο νοσοκομείο κακοποίηση παιδιών απο νοσηλευτή;Αυτό που δε διαβάζουμε, είναι αν οι γονείς έλαβαν γνώση.Γιατί αν ήμουν ο γονέας θα έβαζα μπουρλότο στο νοσοκομείο και το νοσηλευτή στο χώμα.Αναμένουμε τις εξελίξεις.

Comments are closed.