Αποκάλυψη-«βόμβα» για τα ΕΛΤΑ: Ο διευθυντής για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος κατηγορείται για κατάχρηση €660.000

Κοινοποίηση:
1

Τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2018 και πλέον τέθηκε σε αργία, αποκάλυψε στη Βουλή ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς – Στη Δικαιοσύνη από τον Νοέμβριο η υπόθεση


Σε αποκάλυψη βόμβα προχώρησε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς στην Βουλή καταγγέλοντας οτι ο υπάλληλος που τοποθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνο για την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος στα ΕΛΤΑ καταχράστηκε 660.000 ευρώ και τέθηκε σε αργία.

Μία μόλις ημέρα μετά την αποκάλυψη ότι τα ΕΛΤΑ δεν έχουν να πληρώσουν τη μισθοδοσία Μαρτίου ο κ. Γεωργαντάς επανήλθε σήμερα στην ίδια επιτροπή και στο πλαίσιο αντιδικίας του με τον Μάριο Κάτση του ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος φέρει την ευθύνη κατάρρευσης του οργανισμού ο κ. Γεωργαντάς είπε -όπως προκύπτει από τα πρακτικά-: «Επειδή θα έχουμε συνέχεια σε αυτή την κουβέντα, να δώσω άλλο ένα δείγμα της πλήρης απαξίωσης και της ανευθυνότητας, με την οποία λειτουργήσατε στα ΕΛΤΑ. Τοποθετήσατε το 2018, ως υπεύθυνο της υπηρεσίας, διευθυντή για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος, κάποιον ο οποίος καταχράστηκε 660.000 €. Αυτή τη στιγμή ευτυχώς, με πράξη αυτής της διοίκησης, έχει απομακρυνθεί από τη θέση του. Καταχράστηκε 660.000 € το 2018, αυτός που τοποθετήθηκε από εσάς για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος. Προφανώς το ξέπλυνε καταλλήλως. Ευχαριστώ κύριοι συνάδελφοι”.

Λίγη ώρα αργότερα κύκλοι του Υπουργείου σχολίαζαν ότι η υπόθεση αφορά σε σκάνδαλο στην υπηρεσία Πρόληψης και Καταστολής του Ξεπλύματος Χρήματος και ότι ο διευθυντής της υπηρεσίας καταχράστηκε τουλάχιστον 660,000€ (το ποσό δεν είναι το τελικό – η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη). Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η παντελής απουσία διαδικασιών, τα απαρχαιωμένα συστήματα λειτουργίας και ελέγχου επέτρεψαν στον εν λόγω διευθυντή να καταχραστεί 660,000€. Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης τον Νοέμβριο.

Από την πλευρά του ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και αρμόδιος τομεάρχης Μάριος Κατσής υποστήριξε ότι οι ταχυδρομικές υπηρεσίες περνάνε κρίση σε όλη την Ευρώπη και απέδωσε το καθεστώς ενοικιαζόμενων εργαζόμενων στο καθεστώς μνημονίων και σκληρής επιτροπείας, μέσα από το οποίο δεν γινόταν να προχωρήσει η διοίκηση σε προσλήψεις ή σε συλλογικές συμβάσεις. Απευθυνόμενος μάλιστα στον κ. Γεωργαντά ρώτησε με νόημα αν η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αυξήσει τις αμοιβές στο διοικητικό συμβούλιο, αν έχει προσλάβει golden boys και σε τι τιμές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: