Αποκάλυψη: Πλεονασματικοί οι ισολογισμοί της Κιβωτού – «Έκρυβαν» τα έσοδα!

Κοινοποίηση:
kivotos-4

Οι καταγγελίες φιλοξενούμενων και πρώην εργαζομένων ή εθελοντών για την Κιβωτό του Κόσμου περιλαμβάνουν εκτός των άλλων και περιστατικά καταναγκαστικής εργασίας από παιδιά, προβλήματα στη σίτιση, δουλειά χωρίς χρήματα κ.α. Στο μικροσκόπιο των αρχών τίθενται πλέον και τα οικονομικά ενός από τους πλέον προβεβλημένους οργανισμούς.

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο MEGA, οι ισολογισμοί της Κιβωτού δείχνουν ότι ο οργανισμός είχε ετησίως έσοδα 4 με 5 εκατ. ευρώ, ενώ εμφανιζόταν πλεόνασμα που κυμαίνονταν από 500.000 ευρώ έως 1.000.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή ωστόσο η ίδια η Κιβωτός του Κόσμου δημοσίευε στο ίντερνετ ανά τακτά χρονικά διαστήματα πόσα χρήματα είχε συγκεντρώσει για φαγητό, θέρμανση και άλλες δαπάνες.

Εμφάνιζαν στέρηση εσόδων
Σε αυτές τις αναρτήσεις εμφάνιζαν στέρηση εσόδων τη στιγμή που η οργάνωση είχε πλεόνασμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Η τακτική αυτή προφανώς εξυπηρετούσε για να συλλέγει περισσότερες δωρεές, την ώρα που η πλειοψηφία των παιδιών αλλά και πρώην εργαζομένων που μιλάνε αυτή τη στιγμή για την Κιβωτό του Κόσμου θίγουν το ζήτημα της σίτιση.

Σύμφωνα με καταγγελίες τα παιδιά υποχρεούνταν σε νηστεία και έτρωγαν σπάνια κρέας ενώ και η ποιότητα του φαγητού δεν ήταν καλή με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να παθαίνουν μέχρι και δηλητηριάσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: