Αποζημίωση «μαμούθ» σε 22χρονη για ιατρική αμέλεια – Η οικογένεια δικαιώθηκε μετά από 17 χρόνια

Κοινοποίηση:
nosokomeio-intime-1

Αποζημίωση «μαμούθ» επιδίκασε η δικαιοσύνη στην οικογένεια ενός κοριτσιού, καθώς είχε πέσει θύμα ιατρικής αμέλειας στο μαιευτήριο.

Η αποζημίωση που επιδικάστηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης στους γονείς της 22χρονης -σήμερα- κοπέλας για ιατρική αμέλεια, μετά από 17 χρόνια, ανήλθε στο ποσό των 520.000 ευρώ.

Το κορίτσι μεγαλώνει με νοητική και σωματική αναπηρία.

Ποια ήταν η ιατρική αμέλεια

Το ιατρικό λάθος, όπως λένε οι γονείς, έγινε σε κλινική της Θεσσαλονίκης όταν γεννήθηκε το παιδί και δεν έγινε διάγνωση της ασθένειας από την οποία έπασχε. Ενώ έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις το δείγμα άργησε να σταλεί στο διάστημα των 48 ωρών όπως ορίζει ο νόμος, αντιθέτως εστάλη μετά από 22 ολόκληρες μέρες.

Συνέπεια αυτής της κωλυσιεργίας ήταν να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα.

Τι αναφέρουν δικηγόροι και γονείς
Ο δικηγόρος της οικογένειας και οι γονείς του κοριτσιού μίλησαν στο Star. Αφού περιέγραψαν όσα έγιναν και την μακροχρόνιο αγώνα που έδιναν έστειλαν και συγκεκριμένα μηνύματα.

Συγκεκριμένα ο πατέρας της 22χρονης τόνισε: «Δώσαμε όρκο στον εαυτό μας και στην Κωνσταντίνα ότι θα το πάμε μέχρι τέλους, μέχρι τη δικαίωση» και έκανε έκκληση «να αφυπνιστούν οι έλεγχοι στα νοσοκομεία».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: