Αποδεκτή η παραίτηση 123 βουλευτών στο Πακιστάν

Κοινοποίηση:
ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Ο αντιπρόεδρος της Πακιστανικής Εθνοσυνέλευσης Κασίμ Σούρι ανέφερε ότι έγιναν δεκτές οι παραιτήσεις 123 βουλευτών από το κόμμα του Χαν, Πακιστανικό Κίνημα Δικαιοσύνης (PTI), συμπεριλαμβανομένου του πρώην πρωθυπουργού Ιμράν Χαν.

Ο Σούρι, Αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, έλαβε την απόφασή του για την παραίτηση του αρχηγού του PTI Khan και των βουλευτών σήμερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα των εθνικών μέσων ενημέρωσης.

Ο Σούρι δήλωσε ότι έγιναν δεκτές οι παραιτήσεις 123 βουλευτών του PTI, συμπεριλαμβανομένου του πρώην πρωθυπουργού Χαν.

Σε μια δήλωση στο Twitter, ο Χαν ευχαρίστησε τους νομοθέτες που παραιτήθηκαν λόγω της αλλαγής καθεστώτος που ξεκίνησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να φέρουν εγκληματίες στην εξουσία και τη σταθερή τους θέση υπέρ του κυρίαρχου Πακιστάν.

Οι δημοσιογράφοι σχολίασαν την απόφαση του Khan να παραιτηθεί

Ο πολιτικός αναλυτής και δημοσιογράφος Χαμπίμπ Εκρέμ δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu, “Το PTI έχει μια αφήγηση ότι η νέα κυβέρνηση ήρθε με μια ξένη συνωμοσία. Επομένως, δεν θέλουν να νομιμοποιήσουν τη νέα κυβέρνηση παραμένοντας στο κοινοβούλιο”. είπε.

Υπενθυμίζοντας ότι ο πρώην Πρωθυπουργός Khan και το κόμμα του παραιτήθηκαν επίσης από το κοινοβούλιο το 2014 επί πρώην πρωθυπουργού Nawaz Sharif, αλλά η κοινοβουλευτική προεδρία δεν αποδέχθηκε αυτές τις παραιτήσεις, ο Ekrem είπε ότι η προσπάθεια παραίτησης του PTI και οι διαδηλώσεις που οργάνωσε ήταν μοναδική στρατηγική για τον Χαν να δημιουργήσει πίεση.περιγράφεται ως.

Ο ανταποκριτής των New York Times στο Πακιστάν Σαλμάν Μασούντ ερμήνευσε τις μαζικές παραιτήσεις ως καθυστερημένη κίνηση του Χαν, λέγοντας: «Θα ήταν πιο ουσιαστική πολιτική κίνηση εάν η Συνέλευση είχε διαλυθεί και είχαν προκηρυχθεί νέες εκλογές πριν δοθεί η πρόταση μομφής. .” έκανε την εκτίμησή του.

Ο Masood δήλωσε ότι ο Khan θέλει να πάει σε πρόωρες εκλογές με την τρέχουσα κίνηση παραίτησής του, “Για να επιτύχει αυτόν τον στόχο, στοχεύει να πιέσει την πολιτική κυβέρνηση και τον στρατό με πολιτικές συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες. Πρέπει να σχεδιάζει ότι αυτές οι διαμαρτυρίες θα υποτάξουν τους αντιπάλους του. ” είπε.

 Η κυβέρνηση του Ιμράν Χαν είχε πέσει.

Ο Σαχμπάζ Σαρίφ, αδελφός του Ναουάζ Σαρίφ, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός για τρεις θητείες στη χώρα, εξελέγη πρωθυπουργός με την υποστήριξη της απόλυτης πλειοψηφίας με 174 ψήφους στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 11 Απριλίου.

Ο Σαχ Μαχμούντ Κουρέσι, πρώην υπουργός Εξωτερικών του Κόμματος του Πακιστανικού Κινήματος Δικαιοσύνης (PTI) του Ιμράν Χαν, δήλωσε σε δήλωση στις 11 Απριλίου ότι μποϊκοτάρουν τις πρωθυπουργικές εκλογές και παραιτήθηκαν μαζικά.

Η κυβέρνηση του Imran Khan, η οποία έλαβε 174 ψήφους όχι ως αποτέλεσμα της ψήφου εμπιστοσύνης που διεξήχθη στο κοινοβούλιο στο Πακιστάν στις 10 Απριλίου, έπεσε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: