22/05/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Απογευματινά χειρουργεία – ΠΑΓΝΗ: Χειρούργησαν επ’ αμοιβή έκτακτο περιστατικό

Κοινοποίηση:
παγνη

Όπως καταγγέλλει η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ηρακλείου, χθες Πέμπτη χειρουργήθηκε σε απογευματινό χειρουργείο επί πληρωμή ασθενής με κάταγμα στο χέρι. Σε δημόσιο νοσοκομείο, το συγκεκριμένο περιστατικό, που θεωρείται έκτακτο, θα έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα και χωρίς αμοιβή ή έστω να προγραμματιστεί για το επόμενο πρωί.

«Οι υποσχέσεις πολλές, η κοροϊδία μεγάλη. Ας περιμένατε τουλάχιστον λίγο ακόμα προτού ξεδιπλώσετε το μέγεθος της πλεκτάνης που στήνετε εις βάρος του δημόσιου συστήματος υγείας. Ας περιμένατε να κατακάτσει λίγο η “αστερόσκονη” που νομίζετε ότι τυλίγει το έργο σας. Στάχτη στα μάτια όλων μας είναι!» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ηρακλείου.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ηρακλείου

«Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής του πρώτου απογευματινού χειρουργείου που έλαβε χώρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου στις 19 Μαρτίου, έρχεται, δύο εβδομάδες μετά, το πρόγραμμα της 4ης Απριλίου να εκθέσει προκλητικά το όλο εγχείρημα: χειρουργείται στα απογευματινά χειρουργεία ασθενής με κάταγμα ωλέκρανου!

Δηλαδή, ο ασθενής που έσπασε το χέρι του χειρουργείται επ’ αμοιβή το απόγευμα της Πέμπτης σε δημόσιο νοσοκομείο! 

Υπενθυμίζουμε ότι βασικός όρος λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων υπήρξε η πραγματοποίηση τακτικών επεμβάσεων από τη λίστα των πρωινών χειρουργείων προς αποσυμφόρηση της τελευταίας.

Ασθενείς δηλαδή που μακροβιούν σε λίστες προς χειρουργείο όπου η αναμονή μεγαλώνει λόγω των δραματικών ελλείψεων κυρίως σε προσωπικό, μπορούν πλέον να πληρώσουν ώστε να χειρουργηθούν νωρίτερα. Αντί για αυτό, διαφαίνεται με γιγάντια αυθάδεια η πραγματική υπόσταση του μέτρου και οι όροι αυτοί πάνε περίπατο… 

Ο ασθενής αυτός, όπως και κάθε άλλος τραυματίας, οφείλει να χειρουργηθεί ως επείγον περιστατικό, εκτάκτως, στο πλαίσιο λειτουργίας του νοσοκομείου όπως το γνωρίζουμε. Αυτές τις παροχές υπηρεσιών υγείας προσφέρει ένα δημόσιο νοσοκομείο, τουλάχιστον όπως το γνωρίζαμε έως το Μάρτιο…

Οι υποσχέσεις πολλές, η κοροϊδία μεγάλη. Ας περιμένατε τουλάχιστον λίγο ακόμα προτού ξεδιπλώσετε το μέγεθος της πλεκτάνης που στήνετε εις βάρος του δημόσιου συστήματος υγείας. Ας περιμένατε να κατακάτσει λίγο η «αστερόσκονη» που νομίζετε ότι τυλίγει το έργο σας. Στάχτη στα μάτια όλων μας είναι! 

Πλέον δεν μπορείτε να ενοχλείστε όταν μιλάμε για νομιμοποιημένο φακελάκι. Το χειρουργείο αυτό είναι η μεγάλη απόδειξη όσων σας καταλογίζουμε. Και είναι το πρώτο για τα πολλά που θα ακολουθήσουν εάν συνεχιστεί αυτό το ανήθικο μέτρο που σας κάνει περήφανους».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Ποιο τίμιοι ανθρώποι από τους ιατρούς δεν υπάρχουν.
    Σπουδάζουν για να κλέβουν τον κοσμακη.
    Αρχικλεφτρονια.

  2. ΜΑΚΕΛΕΙΕ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΠΕΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ 25 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΤΙ

  3. Αργήσαμε αλλά το καταλάβαμε, ούτε οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία είναι “ΤΑΧΙ”….

  4. Οι γιατροί είναι τα μεγαλύτερα λ@μόγια. Θέλουν πολύ ξ@λο για να ισιώσουν.

  5. Αυτος που τα τσεπωσε …. Ο Θεος ψηλα βλεπει …. Καιμενε !!!!

Comments are closed.