Απεργία ΓΣΕΕ: Χειρόφρενο σε Μετρό, ΗΣΑΠ και τρένα την Τετάρτη – Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Κοινοποίηση:
metro1

«Παραλύει» η χώρα την Τετάρτη 17 Απριλίου, καθώς έχει ανακοινωθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία από την ΓΣΕΕ.

Την συμμετοχή τους στην απεργία ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Σιδηρόδρομο, στην Αττική, ενώ μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει ανακοίνωση για το πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία και το τραμ.
Με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς ζητεί να γίνουν προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό με σταθερή εργασία, επαναφορά των ελεύθερων διαπραγματεύσεων των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς για την αντιμετώπιση της κρίσης και του κόστους ζωής, επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη την Ελλάδα, αναβάθμιση του τροχαίου υλικού, πλήρη αποκατάσταση των υποδομών – εγκαταστάσεων που επλήγησαν από τις θεομηνίες (π.χ. Εργοστάσιο Βόλου) και καλύτερες συνθήκες εργασίας παντού.

«Καλούμε τα Σωματεία – Μέλη μας και τους εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο να δώσουν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος (Αθήνα), αλλά και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσουν τα, κατά τόπους, Εργατικά Κέντρα της χώρας, αγωνιζόμενοι ενάντια στην ακρίβεια που μαστίζει όλα τα νοικοκυριά, ενάντια στην κρίση που ταλανίζει όλη την ελληνική κοινωνία», αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Συμμετέχουν στην απεργία γιατροί και εκπαιδευτικοί

Στην απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη ανακοίνωσαν ότι θα λάβουν μέρος η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό.

«Διεκδικούμε να σταματήσει η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, διπλασιασμό μισθών, διπλασιασμό προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, διπλασιασμό της χρηματοδότησης των νοσοκομείων, δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους», επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση η ΕΙΝΑΠ.

Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς, έχει ήδη αποφασιστεί η πραγματοποίηση καθημερινών τρίωρων στάσεων εργασίας έως τις 26 Απριλίου. «Οι στάσεις εργασίας θα γίνονται είτε στην πρώτη, είτε στη δεύτερη βάρδια των εκπαιδευτικών, ως αντίδραση στην παρουσία αξιολογητή», σύμφωνα με την ΟΛΜΕ.

Την ίδια ώρα, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια για 24 ώρες, καθώς στην απεργία συμμετέχει και η ΠΝΟ, ενώ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών αποφάσισε τη συμμετοχή της στην απεργία της 17ης Απριλίου.

Η ΑΔΕΔΥ σε συνεδρίαση στις 2 Απριλίου αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Τρίτη 21 Μαΐου 2024.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: