Απειλεί την Κύπρο ο Χ.Ακάρ: «Ο στρατός έτοιμος να επέμβει – Έχει στα χέρια της αίμα από την ιστορία»

Κοινοποίηση:
1-79-600x338

Σε ομιλία που έκανε ο Χ.Ακάρ αναφέρθηκε στο άνοιγμα των γραφείων του κουρδικού PYD στην Κύπρο και απείλησε με στρατιωτική επέμβαση.

Ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος να απαντήσει, στο πλαίσιο των εγγυήσεων, ενάντια σε οποιαδήποτε ενέργεια, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, αναφερόμενος στην ίδρυση του Κυπροκουρδικού Συνδέσμου Αλληλεγγύης, σύμφωνα με το philenews.com

«Παρακλάδι του PKK»

Σύμφωνα με την Αγκυρα, πρόκειται για άνοιγμα γραφείων στην Κυπριακή Δημοκρατία των Κούρδων της Συρίας (PYD), τους οποίους θεωρεί παρακλάδι του ΡΚΚ.

Σε δηλώσεις του μέσω τηλεδιάσκεψης στους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι «η ελληνοκυπριακή διοίκηση επιδεικνύει μια στάση ανάλογη με το αίμα που έχει στα χέρια της από την ιστορία».

«Κάνουν συνεργασία κατά το παράδειγμα του στρατοπέδου του Λαυρίου που έφτιαξε η Ελλάδα. Η Ελλάδα προσπάθησε να πετύχει κάτι με παρόμοιες πρακτικές, αλλά πρέπει να έχει δει ότι δεν θα πετύχει τίποτα», είπε.

Συνέχισε, επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνει κατανοητό πως πρόκειται «για μάταιες προσπάθειες και ότι δεν θα πετύχουν τίποτα».

«Αν νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν κάποιες ενέργειες κατά της ειρήνης και της σταθερότητας στην Κύπρο και κατά των αδελφών, να γνωρίζουν ότι αυτά είναι όνειρα απατηλά.

«Οι συνέπειες θα είναι σοβαρές»

»Ολος ο κόσμος ας γνωρίζει ότι η εγγυήτρια δύναμη Τουρκία και ο τουρκικός στρατός ο οποίος βρίσκεται εκεί στο πλαίσιο των εγγυήσεων και οι δυνάμεις ασφαλείας της ‘τδβκ’ δεν θα το επιτρέψουν ποτέ και είναι έτοιμοι να απαντήσουν πλήρως ενάντια σε οποιαδήποτε ενέργεια.

»Δεν πρέπει να μπουν σε μια τέτοια περιπέτεια, πρέπει από τώρα να δουν ότι οι συνέπειες θα είναι σοβαρές», κατέληξε ο Ακάρ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Λένε πως μπορεί οι Τούρκοι να τα βρουν ξανά με Ισραήλ. Αδιάφορο αν και ο παντουρκισμός και το Καζακστάν είναι κάποια προμηνύματα όπως και το Αζερμπαϊτζάν πρόπερσι. Αυτό που δε θα σπάσει και θα δυναμώνει είναι η φιλία Τούρκων με Γερμανούς και ειδικά η προσέγγιση των δύο με Ιαπωνία τελευταία.
    Τώρα το γεγονός πως έτσι την μπαίνουν πολύ άσχημα σε Ρώσους και Κινέζους και για αυτό τους πλησιάσανε οι Αμερικάνοι είναι άλλο κεφάλαιο και για εμάς πολύ επικίνδυνο.

  2. Μαλ Ακάρ πολλά λες και θα είσαι από τους πρώτους που τα ελληνικά rafale θα του τινάξουν τα μυαλά στον αέρα καθότι είναι προφανές ότι από τον πισινό σου βγαίνουν πολλά αέρια.

Comments are closed.