Απειλές Αζέρων στους πολίτες του Στεπανακέρτ στο Αρτσάχ: «Θα σας διώξουμε με την βία»

Κοινοποίηση:
ΑΝΑΦΛΕΞΗ

Νέα ανάφλεξη αναμένεται ανάμεσα σε Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία! Το βράδυ της 27ης Μαρτίου, το Αζερμπαϊτζάν έστειλε ένα ηχογραφημένο μήνυμα που απειλούσε τους πολίτες του Στεπανακέρτ, ότι θα τους διώξουν με την βία αν δεν φύγουν οι ίδιοι από την πόλη.

Η ηχογράφηση πιθανότατα προβλήθηκε από τις εχθρικές θέσεις στο κατεχόμενο Σούσι, στην περιοχή Krkzhan του Στεπανακέρτ.

Αυτό έχει γίνει μια συνήθης πρακτική για το Αζερμπαϊτζάν, με την ηχογράφηση να προβάλλεται περιοδικά σε όλα τα χωριά και τις πόλεις του Αρτσάχ, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που απειλούσαν τους κατοίκους της πρωτεύουσας.

Ταυτόχρονα, ο στρατιωτικός ρεπόρτερ Ντέιβιντ Τοροσιάν ανέφερε: ‘‘Σύμφωνα με τα στοιχεία μου, χθες σε ορισμένα σημεία, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Parukh , επιβεβαιώθηκε η συσσώρευση στρατιωτικού εξοπλισμού από την πλευρά των Αζέρων, συμπεριλαμβανομένων 10 αρμάτων μάχης”.

Οι βουλευτές των ΗΠΑ κάλεσαν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να λάβει μέτρα κατά των πολεμικών ενεργειών του Αλίεφ.

Η εισβολή των Αζέρικων στρατευμάτων στο Αρτσάχ, η χρήση UAV από μέρους τους και η στέρηση φυσικού αερίου από πολίτες της Αρτσάχ αποτελεί παραβίαση των απαιτήσεων της τριμερούς δήλωσης της 9ης Νοεμβρίου 2020.

Εν τω μεταξύ την ίδια στιγμή, αφού έλαβαν σφοδρή κριτική για την κίνηση των Αζέρων να εισβάλουν σε περιοχή του Ναγκόρνο, με εντολή Πούτιν, οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν αναπτύξει τις εφεδρείες τους στην ανατολική γραμμή επαφής της εν λόγω επαρχίας, για να αντιμετωπίσουν τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν που πιέζουν προς τα εμπρός τους …Ρώσους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Αζεροι εισαστε το επομενο βημα του Βλαδιμηρου! Δεν το χετε καταλαβει, προκαλειτε, δεν πειραζει κακο του κεφαλιου σας! Συντομα θα κανετε τις… ρεγγες στη Κασπια!

Comments are closed.