Απαγωγή στην Θεσσαλονίκη – Ανατριχιαστική η περιγραφή του θύματος

Κοινοποίηση:
απαγωγη-θυμα-θεσσαλονικη1

«Ο μόνος τρόπος ήταν η ψυχραμία» αναφέρει χαρακτηριστικά η 44χρονη γυναίκα – θύμα της απαγωγής.

Τη στιγμή της απαγωγής της αλλά και τα εφιαλτικά λεπτά που πέρασε στα χέρια του απαγωγέα της, περιγράφει καρέ – καρέ, στο Mega και την εκπομπή Live News, η 44χρονη λογίστρια.

«Πήγα να ανοίξω την πόρτα του γραφείου, τον είδα πίσω μου, είχε γυαλιά ηλίου και μάσκα. Μ’ ακολούθησε, ρώτησα «για ποιο λόγο είσαι πίσω μου», νόμιζα πως ήταν από σεκιούριτι, μου είπε, με βεβαίωσε κι όλας ότι είναι από την ιδιωτική σεκιούριτι που έχει η εταιρία, τον ρώτησα «για ποιον λόγο να μπεις μέσα», μου είπε «αν δεν μπω μέσα θα έρθεις μια βόλτα», δεν πρόλαβα να κάνω καμία κίνηση, μου έβαλε τη χειροπέδα στο ένα μόνο χέρι, προσπάθησα να τον αποφύγω, τον έσπρωξα και φυσικά με ακινητοποίησε αμέσως γιατί… τον ακολούθησα χωρίς να δώσω… να προσπαθήσω το αντίθετο, νομίζω ότι ήταν μάταιο…» περιγράφει η 44χρονη γυναίκα.

Ο 37χρονος απαγωγέας, τη βάζει στο αυτοκίνητό του και ξεκινά την τρελή πορεία του… Η 44χρονη γυναίκα, κάνει ότι μπορεί για να σωθεί.

«Φαντάστηκα ότι θα μου πάρει… η πρώτη κίνησή του θα ήταν να μου πάρει το κινητό. Δεν μου πήρε το κινητό. Η σεκιούριτι με εντόπισε, το είδε από τις κάμερες η ιδιωτική σεκιούριτι που έχουμε και με κάλεσε. Άνοιξα τη κλήση και άφησα τις συνομιλίες ή καθοδηγούσα τη συνομιλία για να ακούει η σεκιούριτι πού να πάει. Δηλαδή άρχισα να λέω «με έβαλες μέσα στο αυτοκίνητό σου και με οδηγείς στην προέκταση Μεάνδρου, είναι Δευτέρα πρωί, έχει κίνηση, θα σε βρουν, θα σε πιάσουν, μην το κάνεις αυτό» κτλ και σε όλη τη διάρκεια έστελνα μηνύματα σε μια συνάδελφο “βοήθεια Δώρα, πάρε την αστυνομία τώρα”» συνεχίζει την περιγραφή.
Σε ανοιχτή γραμμή…

Ο 37χρονος ήταν πρώην οδηγός της εταιρίας. Εργάστηκε για λίγους μήνες ώσπου, άρχισε να προκαλεί προβλήματα.

«Αυτόν τον είχα απολύσει εγώ πριν κανα εξάμηνο. Αυτός δούλευε σε εμάς. Αλλά μετά άρχισε να χτυπάει κάτι αμάξια σε μονόδρομους και τέτοια, είχε μπει και είχε χτυπήσει, τρία – τέσσερα με τη σειρά κι έτσι τον σταμάτησα εγώ γιατί λέω «εντάξει, δεν γίνεται… ο άνθρωπος δεν είναι καλά». Αυτόν πριν τον έδιωξαν από τον στρατό. Ήταν «μονιμάς» στον στρατό» αναφέρει η 44χρονη.

Όσο η 44χρονη βρισκόταν στο πίσω κάθισμα, κάλεσε από το τηλέφωνό της και αυτόν τον συνάδελφό της, ο οποίος ακολούθησε τις οδηγίες που μετέφερε η γυναίκα για να την εντοπίσει.

«Όταν πια μπήκε στο βενζινάδικο, πίσω, πάνω στη Μεάνδρου, απλά έδωσα την οδηγία και είπα «με βάζεις μέσα στο τάδε βενζινάδικο, στο πίσω μέρος του βενζινάδικου, πάνω στη Μεάνδρου, που έχει πάρα πολύ κίνηση και πελάτες που μπαινοβγαίνουν για να βάλουν βενζίνη». Αυτό του είπα… δίνοντας οδηγία στη σεκιούριτι. Στη πορεία, μου έδωσε ένα χαρτί που έλεγε «θέλω 20 εκατομ. από την εταιρία ή αλλιώς έχω εκρηκτικά στο αυτοκίνητο», του είπα «20 εκατομ. είναι ένα ποσό το οποίο κανείς δεν θα μπορούσε να πληρώσει» και όσο αφορά τα εκρηκτικά απλά του είπα ότι «αν ανατινάξεις το αυτοκίνητο, όπως θα σκοτωθώ εγώ, έτσι θα σκοτωθείς κι εσύ, εκτός κι αν είσαι τσιχαντιστής» του λέω… Και μετά, με άφησε να φύγω. Μου είπε “άνοιξε και φύγε”», λέει το θύμα.

Τρομαγμένη αλλά ψύχραιμη
Πίσω στο σπίτι της, πλέον, δίπλα στα παιδιά της, η 44χρονη λογίστρια, θυμάται, όλα όσα πέρασαν εκείνα τα λεπτά από το μυαλό της…

«Τρόμαξα πάρα πολύ. Του είπα «σε ικετεύω, άφησέ με γιατί έχω παιδιά, δεν θέλω να μου κάνεις κακό», μου επιβεβαίωνε ότι «δεν θα σου κάνω κακό», είδα ότι δεν είχε ούτε όπλο, ούτε μαχαίρι… Τρόμαξα πάρα πολύ, απλά, δύο δρόμοι υπάρχουν. Ο ένας δρόμος είναι να αρχίζεις να ουρλιάζεις και να φωνάζεις και να ωρύεσαι, μάλλον δεν έχει κανένα αποτέλεσμα αυτός ο δρόμος και ο άλλος δρόμος είναι να χειριστείς την κατάσταση έτσι όπως σου ήρθε. Και είπα ίσως να μπορέσω να το χειριστώ με τον λόγο» αναφέρει η 44χρονη γυναίκα.

Για προσχεδιασμένη κίνηση, μιλά συνάδελφός της
«Πριν δυο εβδομάδες, είχε το αμάξι του μ’ έναν άλλο οδηγό μέσα. Χωρίς πινακίδες. Παρακολουθούσε πιο πάνω από την εταιρία στα 50μ. κι εκείνη τη μέρα που έκανε την απαγωγή αυτός, σταμάτησε από τις 6μιση ώρα πιο πάνω από την εταιρία και την ώρα που μπήκε η κοπέλα, αυτός είχε σχεδιάσει τα πάντα» αποκαλύπτει ο συνάδερφος της 44χρονης.

Η απόφαση ο 37χρονος να αφεθεί ελεύθερος είναι κάτι που έχει εξοργίσει την 44χρονη, η οποία ζητά, είναι ο άνθρωπος αυτός, να τιμωρηθεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: