Απίστευτο! H Cosmote εκβιάζει τους πελάτες της για να βάλουν 5G!

Κοινοποίηση:
internet (1)

Αναγνώστρια και πελάτης της Cosmote, μάς έστειλε καταγγελία στην οποία αναφέρει τις πρακτικές της εταιρείας προκειμένου να πείσει τους πελάτες της να βάλουν δίκτυο 5G.

Διαβάστε αναλυτικά:

“Κατοικώ στα Αιγίσθενα (Πόρτο Γερμανό) τα τελευταία χρόνια. Η μόνη μας επιλογή, για τηλεφωνικό δίκτου είναι η Cosmote. Είμαι κάτοχος της τηλεφωνικής γραμμής 226…, η οποία παλαιότερα (εώς τον Δεκέμβριο 2020) ήταν στο Αιγάλεω.

Τον Μάρτιο του 2021 ζήτησα να αναβαθμίσουν την τηλεφωνική μου γραμμή γιατί την χρησιμοποιούμε για διαδικτυακά μαθήματα, καθώς και για επαγγελματικούς λόγους. Το μηνιαίο κόστος μας ανέβηκε κατά μερικά ευρώ, δίχως να αναβαθμιστούν επί της ουσίας οι υπηρεσίες που μας παρέχονταν, εφόσον η ταχύτητα του διαδικτύου παραμένει ως είχε ενώ οι βλάβες, αναλόγως των καιρικών συνθηκών, παρουσιάζονται συχνότατα.

Από τον Μάρτιο εως σήμερα έχουν παρουσιασθεί κάποιες πρόσκαιρες και μικρές βλάβες, που πράγματι έσπευσαν άμεσα οι τεχνικοί να αποκαταστήσουν. Εχθές όμως, σε νέα βλάβη, όταν την ανήγγειλα, ο υπάλληλος μου είπε πως από τον Μαΐο υπάρχει “ανεφικτότητα γραμμής” που σε απλά ελληνικά σημαίνει πως το τηλεφωνικό δίκτυο της Cosmote έχει παλαιωθεί και πρέπει να αντικατασταθεί, κάτι που όμως ήταν γνωστό εδώ και χρόνια, σύμφωνα με τα όσα η ίδια η εταιρεία (μέσω των υπαλλήλων της) μού έλεγε, κάθε φορά που είχαμε βλάβη.

Αντί όμως να σπεύσουν να αντικαταστήσουν αυτό το παλαιομένο δίκτυο, επιχειρούν να μου πωλήσουν νέα προϊόντα, ασύρματης τεχνολογίας, για τα οποία αρνήθηκα να ενημερωθώ, εφόσον δεν με ενδιαφέρουν μιας και θεωρούνται από δεκάδες επιστήμονες παγκοσμίως επιβαρυντικά για την υγεία των ανθρώπων.

Επιπλέον η cosmote, όταν τον Μάρτιο προχώρησε σε νέο συμβόλαιο μαζί μου, δεν με ενημέρωσε για την παλαιότητα των δικτύων (κάτι που σαφώς γνώριζε φυσικά, εφόσον το ανέφεραν οι υπάλληλοί της), που, πιθανόν, θα με υποχρέωνε να αναζητήσω άλλη λύση για να καλύψω την ανάγκη μου. Άλλωστε ήδη, ως εταιρεία, βάσει ανακοινώσεων στα ΜΜΕ, είχε ξεκινήσει μήνες πριν, να εγκαθιστά κεραίες 5G, για να παροπλίσει το παλαιωμένο της δίκτυο.

Είχα δε δηλώσει πολλάκις στις τηλεφωνικές μου συνομιλίες με τους υπαλλήλους της πως δεν με ενδιαφέρει ασύρματη τεχνολογία για την οικία μου.

Σας επισυνάπτω το πρώτο αίτημά μου προς την Cosmote, για φορητότητα της γραμμής, που (ήταν ως τον Δεκέμβριο 2020) στο Αιγάλεω. Η Cosmote, όπως αναφέρεται θα μου παρείχε βρόγχο και όχι πρόσβαση σε κεραία ή … δορυφόρο!

Στην πραγματικότητα τελικώς σήμερα, για λόγους (ίσως οικονομίας) η Cosmote εμμέσως (αλλά σαφώς) με εκβιάζει, προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η τηλεφωνική μου γραμμή, με σκοπό να με υποχρεώσει να αγοράσω νέο προϊόν της, ενώ η μεταξύ μας (τηλεφωνική συμφωνία) αναφέρεται σε ενσύρματη τεχνολογία.

Σε κάθε άλλη περίπτωση με υποχρεώνει να παραμείνω όμηρος των πολύ κακών υπηρεσιών της, από πλευράς ποιότητος ταχύτητας (διαδικτύου), καθαρότητα τηλεφωνικής γραμμής και πολύ συχνών… βλαβών! Μάλιστα, τον προηγούμενο χειμώνα (Βίλια, Οινόη, Αιγοσθένα) όλη η περιοχή μας έμεινε για περισσότερο από δέκα μέρες άνευ τηλεφώνων, λόγω χιονιά.

Κι επειδή δεν πρόκειται μόνο για εμένα, αλλά και για την τηλεφωνική γραμμή των γερόντων γονέων μου, που κατοικούν στην Οινόη, και οι οποίοι αντιμετωπίζουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα με τη τηλεφωνική τους γραμμή, αρχίζω και προβληματίζομαι σοβαρά για τους σκοπούς της.

Σύμωνα με τους υπαλλήλους της Cosmote, η αποκατάτασις της γραμμής των εν λόγω γερόντων είναι αδύνατη, εφόσον η Cosmote, προτείνει ως λύση μόνον νέα προϊόντα, ασύρματης τεχνολογίας, αντιλαμβάνομαι πως η Cosmote δρα αυτή την εποχή απολύτως εκβιαστικά προς τους πελάτες της για να αποφύγει την αποκατασταση του τηλεφωνικού της δικτύου, κάτι που μου είναι εντελώς αδιάφορο γιατί οφείλει να εξυπηρετήσει κανονικά τους πελάτες της, εφόσον ανέλαβε αυτόν τον ρόλο.

Εαν αδυνατεί να το κάνει, να εγκαταλείψει τον χώρο της εσνύρματης τηλεφωνίας και να πουλά μόνον ασύρματη. Δεν γίνεται να μας υποχρεώσει όλους να αγοράσουμε προϊόντα που δεν θέλουμε”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Αλήτες. Καλά λέει η καταγγέλουσα. Πάρτε δρόμο από την ενσύρματη και αφήστε να αναλάβει νέα εταιρεία. Τα μονοπώλια σας μέσα πουστογκαγκστερς

  2. απο τοτε που την πηραν οι γερμανοι καταντησε ενα μπουρδελο η κοσμοτε το πανε φιρι φιρι να τα καταργησουμε ολα αυτα τα συστηματα και να αρχισουμε παλι την αλληλογραφια

  3. Ακύρωση συμβολαίου με καταγγελία στην ΕΕΤΤ και συμβόλαιο για δορυφορικό Ίντερνετ

  4. εχεις μεγαλο δικιο…επισης μπορεις να απευθυνθεις στη ΔΕΗ να σου κοψουν το ρευμα (υπαρχει κινδυνος ηλεκτροπληξιας) και να βλεπεις με κερια…μια ιδεα εριξα!!!

Leave a Response