Απίστευτο: Ο αστυνομικός-δολοφόνος του Τζορτζ Φλόιντ είχε σηκώσει όπλο σε ανήλικους

Κοινοποίηση:
floyd_cop

Απίστευτα και, παράλληλα, σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στην φόρα για τον αστυνομικό, που δολοφόνησε τον Τζορτζ Φλόιντ, καθώς μέσα στις τουλάχιστον 18 καταγγελίες εναντίον υπάρχει και μία, όπου σήκωσε το όπλο του σε ανήλικους.

Μια από αυτές ήταν από τον Κρίστοφερ Μπεργκ το 2013 όταν ήταν μόλις 17 ετών. Ο Μπεργκ είπε ότι ο Ντέρεκ Τσόβιν τον σημάδεψε με το όπλο του ενώ έπαιζαν με τους φίλους του με ψεύτικα όπλα-παιχνίδια που αποκαλούνται Nerf επιστρέφοντας από το σχολείο.

Ο Μπεργκ θυμάται ότι επέστρεφαν με αυτοκίνητο από το σχολείο όταν ένας από τους φίλους του «πυροβόλησε» με το ψεύτικο όπλο από το παράθυρο του αυτοκινήτου.

Όταν έφτασαν στο σπίτι του 17χρονου ο αστυνομικός, εξαιτίας του οποίου καίγεται όλη η χώρα στις ΗΠΑ και υπάρχουν νέοι νεκροί, τους περίμενε με το όπλο να τον σημαδεύει.
«Μου έλεγαν να επιστρέψω στο αυτοκίνητο. Να σηκώσω τα χέρια μου ψηλά. Και φυσικά υπάκουσα. Έριξα τις τσάντες μου στο έδαφος και σήκωσα τα χέρια μου ψηλά και σιγά σιγά κατευθύνθηκα προς το αυτοκίνητο προσπαθώντας να μην φανεί ότι κάνω απότομες κινήσεις. Τότε, πλησίασαν το αυτοκίνητο. Ακόμα είχαν τα όπλα τους τραβηγμένα και ρώτησαν ποιος έριξε με το Μερφ.

«Εκείνη την στιγμή οι ίδιοι ομολόγησαν ότι γνώριζαν πως το όπλο ήταν παιχνίδι, ότι ήταν ψεύτικο και όχι κάτι σοβαρό. Και όμως έβγαλαν όπλα».
Η αστυνομία είπε στην μητέρα του Bergh ότι τα παιδιά προσπάθησαν να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς οι οποίοι ούτε καταδίωξη έκανε ούτε τίποτα.

«Αν δεν ήμασταν λευκοί, θα έκαναν χειρότερα. Όταν βγήκα από το αυτοκίνητο και αφού υποτίθεται είχα προσπαθήσει να τους ξεφύγω ότι έκανα θα το έβλεπαν ως απειλή. Και το αφήγημά τους θα ήταν διαφορετικό και όλοι θα πίστευαν πως ό,τι έκαναν ήταν δικαιολογημένο», λέει ο νεαρός.

Ο Μπεργκ δήλωσε ότι τρομοκρατήθηκε όταν έμαθε ποιος ήταν ο αστυνομικός που σκότωσε τον Τζορτζ Φλόιντ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Καλά τώρα θα βγούνε πολλοί και θα πούνε διάφορα. Το έχουμε καταλάβει το παιχνίδι.

Comments are closed.