Απίστευτο: Ουρές επτά χιλιομέτρων στον Έβρο από Τούρκους που ήθελαν να έρθουν εκδρομή στην Ελλάδα!

Κοινοποίηση:
FNJGNG

Oυρές αυτοκινήτων, οι οποίες έφταναν μέχρι και τα 7 χιλιόμετρα και αναμονή ως και 5 ώρες αντιμετώπισαν οι Τούρκοι πολίτες που θέλησαν να κάνουν εκδρομή στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο που πέρασε . Λόγω του μεγάλου αριθμού των επισκεπτών με ΙΧ και λεωφορεία, αλλά και των ανεπαρκών υποδομών στα τελωνεία των Κήπων και των Καστανιών, οι Τούρκοι επισκέπτες υπέστησαν πολύωρη ταλαιπωρία, με αρκετούς να αποφασίζουν να εγκαταλείψουν το… όνειρο του weekend στην Ελλάδα.
Λόγω της γιορτής του Κουρμπάν Μπαϊράμ, η οποία διαρκεί από τις 15 Ιουνίου ως και σήμερα, δεκάδες χιλιάδες αδειούχοι από την Τουρκία συνωστίστηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, από το τελωνείο των Κήπων, στον Έβρο, πέρασαν περισσότεροι 10.000 Τούρκοι πολίτες με ΙΧ και 50 λεωφορεία, κατευθυνόμενοι προς τη Βόρεια Ελλάδα για μίνι διακοπές.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό, όμως, αλλά και οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για την είσοδο πολιτών από χώρες εκτός της Συνθήκης Σένγκεν στην Ελλάδα, προκάλεσαν μεγάλες ουρές, οι οποίες έφτασαν μέχρι και τα 7 χιλιόμετρα στο τελωνείο των Κήπων και μέχρι και τα 5 χιλιόμετρα στο τελωνείο των Καστανιών, με δεκάδες χιλιάδες Τούρκους να περιμένουν για… ατέλειωτες ώρες μέχρι να περάσουν τα σύνορα. Το φαινόμενο παρουσιάζεται σχεδόν… κατά κανόνα τις περιόδους και τις ημέρες των αργιών και των εορτών στη γείτονα, κατά τις οποίες οι Τούρκοι αδειούχοι βρίσκουν την ευκαιρία να περάσουν το Σαββατοκύριακο στη γειτονική Ελλάδα.

Πηγή gnomionline.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Κάποιοι έρχονται για εκδρομή σίγουρα και κάποιοι άλλοι για εμπρησμό. Ας ανοίξει τα στραβάδια της η κυβέρνηση και ας βάλει drones ΠΑΝΤΟΥ. Επίσης να απαγορευθούν οι δασικές εκδρομές για όλους, αν δεν έχει πρόσβαση στο δρόμο ο εμπρηστής δεν θα μπορέσει και να κάψει.

  2. Τα λεφτά που βγάζουν οι Έλληνες από τους Τούρκους είναι πολλά.
    Ειδικά στην Χίο έχει βουλιάξει το νησί από τους Τούρκους οι οποίοι είναι και καλοί πελάτες που σημαίνει βέβαια ότι τους τα ακουμπάνε καλά τα φράγκα τους.

Comments are closed.