Απίστευτο: Ισοβίτης ζητά να αποφυλακιστεί γιατί είχε… πεθάνει πριν 4 χρόνια!

Κοινοποίηση:
filaki-768x528

Ένας ισοβίτης που κρατείται σε φυλακή στην Αϊόβα έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια να αποφυλακιστεί γιατί είχε… πεθάνει στο παρελθόν!

Συγκεκριμένα ο ισοβίτης επιμένει πως έχει ήδη εκτίσει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης καθώς πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια αλλά οι γιατροί τον επανέφεραν στη ζωή.

Η παράξενη αυτή ιστορία έχει ως εξής. Ο Μπέντζαμιν Σράιμπερ, 66 ετών σήμερα, καταδικάστηκε το 1996 σε ισόβια κάθειρξη για δολοφονία. Τον Μάρτιο του 2015 ασθένησε σοβαρά, μεταφέρθηκε αναίσθητος στο νοσοκομείο και οι γιατροί χρειάστηκε να τον επαναφέρουν πέντε φορές στη ζωή. Αφού ανάρρωσε από τα νεφρολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, επέστρεψε στο κελί του.

Τρία χρόνια αργότερα, ο ισοβίτης προσέφυγε στα δικαστήρια ισχυριζόμενος ότι αφού πέθανε, έστω και στιγμιαία, εξέτισε την ποινή των ισοβίων δεσμών.

Το επιχείρημά του, αν και πρωτότυπο, δεν έπεισε το τοπικό δικαστήριο, ούτε το Εφετείο της Αϊόβα που έκρινε την προσφυγή του «αβάσιμη». «Ο κ. Σράιμπερ είναι είτε ζωντανός, οπότε θα παραμείνει στη φυλακή, είτε νεκρός, οπότε δεν τίθεται θέμα» σημείωσαν οι δικαστές. Η πιθανότητα να είναι πεθαμένος δεν υφίσταται, πρόσθεσε το δικαστήριο, αφού υπέγραψε ο ίδιος το αίτημά του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: