Απίστευτη κτηνωδία σε Αλβανικό εστιατόριο: Σκοτώνουν παράνομα αρκούδες και σερβίρουν το κρέας τους

Κοινοποίηση:
αρκουδα σκοτωμενη

Το κρέας μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές όπως διάρροια, κράμπες, ακόμα και παραισθήσεις
Εκτός ελέγχου η κατάσταση που επικρατεί με την προστασία της άγριας πανίδας στη γειτονική Αλβανία, όπου ανθεί το παράνομο εμπορίο ζωντανών άγριων ζώων και, ακόμα χειρότερα, η πώληση του κρέατός τους για βρώση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Independent εστιατόριο στην Αλβανία προσφέρει πιάτα με κρέας αρκούδας που έχει σκοτωθεί παράνομα, ενώ ερευνητές αποκάλυψαν κυκλώματα που πουλούν ζωντανά ζώα όπως αρκούδες, πήθικους και όρνεα μέσω διαδικτυακών αγγελιών.

Οι τιμές πώλησης των ζώων αυτών κυμαίνονται από 500 ως 750 ευρώ, ωστόσο η παράνομη θήρευσή τους έχει οδηγήσει σε μεγάλη μείωση των πληθυσμών κάποιων ειδών, όπως οι αετοί, που είναι το σύμβολο της χώρας, αλλά και απαγορεύεται το κυνήγι τους.

Όσον αφορά στο κρέας αρκούδας, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι πρωτόγονες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ζωονόσους που με τη σειρά τους μεταδίδονται στον άνθρωπο, όπως φαίνεται ότι έγινε και με τον Sars-CoV-2.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι μέχρι σήμερα δεν είχε παρατηρηθεί στην Ευρώπη η πώληση κρέατος αρκούδας και προειδοποιούν ότι η κατανάλωσή του μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές όπως διάρροια, κράμπες, ακόμα και παραισθήσεις, λόγω παρασίτων που βρίσκονται στο κρέας.

ΜΚΟ που ειδικεύεται στην προστασία της άγριας ζωής της χώρας ανέφερε ότι μόλις αποκαλύφθηκαν, οι αρχικές διαδικτυακές αγγελίες εξαφανίστηκαν αλλά σύντομα πήραν καινούργιες τη θέση τους, ενώ σημειώνει ότι παρατηρείται προσπάθεια διασταύρωσης λύκων με σκύλους, με τα κουτάβια να πωλούνται ως φύλακες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response