Απίστευτη κομπίνα! Έκλεβαν πολυτελή αυτοκίνητα και κατάφεραν να βγάλουν πάνω από 1,5 εκατ.ευρώ – Πώς είχαν στήσει την μαφία τα “μπουμπούκια”

Κοινοποίηση:
1

Αυτοκίνητα πολλοί τα “βλέπουν” μόνο στα όνειρά τους. Λεφτά που κάποιοι δεν θα βγάλουν σε μια ζωή. Τα είχε όλα η σπείρα που με hi tech εξοπλισμό που πολλές φορές δεν υπήρχε καν στην Ελλάδα (!) από τις αρχές του ‘19 είχε κλέψει δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα και είχαν «βγάλει» πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ!

Τη μαφία των πολυτελών αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών που από τους πρώτους μήνες του 2019 έως το πρωί της περασμένης Τετάρτης (27.05.2020) είχαν ρημάξει την Αττική, αποτελούσαν έξι Έλληνες και δυο αλλοδαποί. Όλοι τους συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης από άνδρες του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οι «8» της μαφίας των πολυτελών αυτοκινήτων έκλεβαν τα αυτοκίνητα από περιοχές της Αττικής και στον έναν χρόνο και κάτι της δράσης τους είχαν βγάλει πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Είχαν μοιράσει τους ρόλους τους και ανάλογα με το στόχο, τους άλλαζαν. Κάποιοι από τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν και έκλεβαν τα αυτοκίνητα, άλλοι φρόντιζαν να φτιάχνουν τις πλαστές πινακίδες, τις οποίες έβαζαν στα κλεμμένα αυτοκίνητα και μετά φρόντιζαν είτε να παραποιούν τα στοιχεία κυκλοφορίας τους (αριθμός πλαισίου και αριθμός κινητήρα) και να τα μεταπωλούν αυτούσια, είτε να τα πουλάνε για ανταλλακτικά.

 

Τα μέλη της σπείρας διέθεταν ειδικό τεχνικό εξοπλισμό, (laptops που συνδέονται με το διαγνωστικό των οχημάτων, φύσες, κλειδιά οχημάτων κ.α.) ο οποίος χρησιμοποιείται από άτομα που διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα και είναι δυσεύρετος στην Ελλάδα. Τόσο σπάνιος ήταν που τις περισσότερες φορές τον εισήγαγαν από το εξωτερικό!

Έτσι δρούσε η μαφία των πολυτελών αυτοκινήτων

Αφού τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν το αυτοκίνητο που θα έκλεβαν, είτε επέστεφαν στα σπίτια τους είτε σε «καβάτζες», έπαιρναν τον εξοπλισμό που χρειάζονταν για την κλοπή και πήγαιναν και έκλεβαν το αυτοκίνητο που είχαν επιλέξει. Μετά, το πάρκαραν σε ασφαλές σημείο και έψαχναν μήπως έχει GPS Trackers, δηλαδή σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού.

Αν επρόκειτο για πολυτελή αυτοκίνητα και μάλιστα πολύ μεγάλης αξίας, τους έβαζαν πλαστές πινακίδες, τους αριθμούς των οποίων είχαν «αλιεύσει» από αγγελίες πώλησης αυτοκινήτων του ίδιου τύπου, μοντέλου και χρώματος που έβρισκαν στο internet!

Τα διέλυαν ή τα… νοίκιαζαν

Στη συνέχεια, πάρκαραν τα αυτοκίνητα σε «πλούσιες» περιοχές, όπου μένουν εύπορα άτομα με πολυτελή αυτοκίνητα προκειμένου να μην κινήσουν υποψίες και καλέσει κάποιος την αστυνομία. Αφού άφηναν εκεί τα αυτοκίνητα για 2 με 3 μέρες, όταν πια ήταν βέβαιο ότι δεν τα είχαν αναζητήσει ή βρει οι ιδιοκτήτες τους, τα μέλη της μαφίας είτε μετέφεραν τα αυτοκίνητα σε υπόγεια πάρκινγκ είτε τα έδιναν σε άτομα που σχετίζονται με καταστήματα εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων για να τα αποσυναρμολογήσουν.

Κάποια από τα αυτοκίνητα, εξάλλου, τα πήγαιναν σε συνεργείο που χρησιμοποιούσε η οργάνωση και το οποίο ανήκε σε ένα από τα μέλη της. Εκεί, έκαναν αλλαγές, πλαστογραφούσαν αριθμούς πλαισίου αυτοκινήτων πρακτορείου ενοικίασης αυτοκινήτων, επίσης ιδιοκτησίας του ίδιου συλληφθέντα και στην συνέχεια μέσω αυτού τα νοίκιαζαν σε ανυποψίαστους πελάτες, βγάζοντας και κέρδος!

Μάλιστα αναζητούσαν στο internet αγγελίες πώλησης ολοσχερώς κατεστραμμένων οχημάτων και αφού αγόραζαν κάποια σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν τον αριθμό πλαισίου και τις πινακίδες κυκλοφορίας για να πλαστογραφήσουν τα κλεμμένα οχήματα ίδιου μοντέλου, τύπου και χρώματος και έτσι να τα «νομιμοποιήσουν».

Αυτοκίνητα, λεφτά και ναρκωτικά

Από τις έρευνες που έγιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

38 αυτοκίνητα, εκ των οποίων 23 κλεμμένα και 15 πλαστογραφημένα
πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας κλεμμένων αυτοκινήτων
πλήθος εξαρτημάτων, ανταλλακτικών οχημάτων
μικροποσότητα ναρκωτικών καθώς και
χρηματικό ποσό των 18.000ευρώ.

 

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 44 κλοπές οχημάτων και 2 κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας.

Τα περισσότερα από τα μέλη της οργάνωσης έχουν συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία – για τα κατά περίπτωση αδικήματα – της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατά συρροή, πλαστογραφίες, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων και περί Ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Αφου θα βγουν αμεσως γιατι τους πιανουν και τους ταλαιπωρουν

Comments are closed.