Απίστευτη καταγγελία από την ΕΛΜΕ! Αστυνομικοί μπήκαν σε σχολείο και ζήταγαν φακέλους μαθητών!

Κοινοποίηση:
σχολειο

Αστυνομικοί με πολιτικά προσήλθαν την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, στον προαύλιο χώρο σχολείου στη Ριτσώνα Ευβοίας μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε γονέας, καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Εύβοιας, σημειώνοντας ότι απαίτησαν να δουν φακέλους μαθητών, ενώ προσήγαγαν και τη διευθύντρια.

«Είχε προηγηθεί την προηγούμενη μέρα έντονη και υβριστική λογομαχία μεταξύ μαθητών στον προαύλιο χώρο. Οι αστυνομικοί συνομίλησαν με τη Διευθύντρια στο γραφείο της και απαίτησαν να δουν φακέλους μαθητών του σχολείου, προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες, κάτι που αντίκειται στις διατάξεις περί προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Στη συνέχεια, ακολουθώντας την εντολή της Εισαγγελίας για εφαρμογή της διαδικασίας του αυτόφωρου, προσήγαγαν τη Διευθύντρια στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκίδας. Αργότερα, την ίδια μέρα κλήθηκε για κατάθεση και μαθητής του σχολείου, ο οποίος εμπλεκόταν στο συμβάν», καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Ευβοίας.

«Η προσπάθεια διαμεσολάβησης και η συνεργατική διευθέτηση θα επιθυμούσαμε να υιοθετούνται και να προκρίνονται από τους αρμόδιους θεσμούς σε αντίθεση με παρεμβατικές μεθόδους, όπως είναι η είσοδος της αστυνομίας στο χώρο του σχολείου και η προσαγωγή εκπαιδευτικών και μαθητών, στο αστυνομικό τμήμα», υπογραμμίζει με νόημα η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ευβοίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ευβοίας

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022, Αξιωματικοί της Ασφάλειας με πολιτικά προσήλθαν στο χώρο του σχολείου μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε γονέας. Είχε προηγηθεί την προηγούμενη μέρα έντονη και υβριστική λογομαχία μεταξύ μαθητών στον προαύλιο χώρο. Οι αστυνομικοί συνομίλησαν με τη Διευθύντρια στο γραφείο της και απαίτησαν να δουν φακέλους μαθητών του σχολείου, προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες, κάτι που αντίκειται στις διατάξεις περί προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Στη συνέχεια, ακολουθώντας την εντολή της Εισαγγελίας για εφαρμογή της διαδικασίας του αυτόφωρου, προσήγαγαν τη Διευθύντρια στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκίδας. Αργότερα, την ίδια μέρα κλήθηκε για κατάθεση και μαθητής του σχολείου, ο οποίος εμπλεκόταν στο συμβάν.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε, καταρχάς, προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, ότι τα θέματα συμπεριφοράς και σχολικής ζωής επιλύονται και οφείλουν να επιλύονται εντός του σχολείου και πάντα σε ένα παιδαγωγικό πλαίσιο, σε σύμπλευση με όσα προβλέπει η νομοθεσία και ο κανονισμός λειτουργίας για τη σχολική ζωή. Και φυσικά με γνώμονα το όφελος των παιδιών και της μακροπρόθεσμης συνύπαρξής τους μέσα στην κοινότητα του σχολείου.

Κατά δεύτερον, θα θέλαμε να εκφράσουμε έντονη ανησυχία και προβληματισμό για την επιλογή της διαδικασίας του αυτόφωρου με αφορμή ένα σχολικό συμβάν, που δεν θα μπορούσε με κανένα τρόπο να χαρακτηριστεί σφοδρό ή κατεπείγον. Από την προσαγωγή της Διευθύντριας και το γεγονός ότι ζητήθηκε κατάθεση από τον μαθητή μας προέκυψε τεράστια αναστάτωση μεταξύ των μαθητών και δυσλειτουργία του σχολείου, τόσο την ίδια μέρα όσο και τις μέρες που ακολούθησαν.

Τα σχολεία, και πολύ περισσότερο τα λεγόμενα «ειδικά» σχολεία, αποτελούν ευαίσθητους και δημοκρατικούς οργανισμούς και προσπαθούν να επιλύουν με δημοκρατικό τρόπο τα θέματα συμπεριφοράς των εφήβων, για τους οποίους η πρόκληση, η σύγκρουση και η ασέβεια συνιστούν «φυσιολογική» συμπεριφορά σε κάποια στάδια ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους. Δεν επιθυμούμε με κανένα τρόπο να δούμε να ποινικοποιούνται τα προβλήματα που προκύπτουν στο πλαίσιο της σχολικής ζωής. Η προσπάθεια διαμεσολάβησης και η συνεργατική διευθέτηση θα επιθυμούσαμε να υιοθετούνται και να προκρίνονται από τους αρμόδιους θεσμούς σε αντίθεση με παρεμβατικές μεθόδους, όπως είναι η είσοδος της αστυνομίας στο χώρο του σχολείου και η προσαγωγή εκπαιδευτικών και μαθητών, στο αστυνομικό τμήμα.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΕΝΕΕΓΥΛ ΕΥΒΟΙΑΣ

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ΕΝΕΕΓΥΛ Εύβοιας

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Η ΕΛΜΕ όμως δεν διαμαρτυρήθηκε για τους μπάτσους που εισέβαλλαν στο σχολείο εν ώρα μαθήματος κα άρπαξαν χωρίς καν επίδειξη χαρτί εισαγγελέα, καθηγήτρια την ώρα κενού της, μπαίνοντας στο γραφείο και τα παιδιά άλλα βρίσκονταν μέσα στο στο κτίριο και άλλα έπαιζαν μπάλα, και οι υπόλοιποι εν ώρα μαθήματος απολάμβαναν το θέαμα από τα παράθυρα των τάξεων. Τους άνοιξε ο φύλακας και μπήκαν μέσα. Μία ολόκληρη συνομωσία μεταξύ αδελφού της καθηγήτριας (για κληρονομικά θέματα που ήθελε να την ξευτελίσει), του σχολείου και της Αστυνομίας. 16/3/2016 συνέβη, ώρα διδακτική 2η, στο 1ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου.

  2. Μπατσοι ασχοληθειτε καλυτερα με κανα γυφτο! Οι ρομα σας εχουνε ξεσκισει!
    ΕΛ.ΑΣ το μεγαλειο σου!

Comments are closed.