Απίστευτα πράγματα: “O 9ος όροφος της ΕΥΠ που παρακολουθεί εκπομπές και blogs”

Κοινοποίηση:
secret-agent-22

Στον 9ο όροφο του μεγάρου της λεωφόρου Κατεχάκη έχει δημιουργηθεί ένας… μικρός τηλεοπτικός σταθμός.

Διαβάστε τι λέει στο άρθρο του ο Άρης Σπίνος:

Οι αναλυτές της ΕΥΠ μπορούν να παρακολουθούν είκοσι πέντε δορυφορικά τηλεοπτικά κανάλια, όλα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία,ελληνικές εκπομπές Τ και πηγές του Διαδικτύου site και blog από τις οποίες αντλούν πληροφορίες.
Με λέξεις “κλειδιά” χτυπάει συναγερμός για τα ενδιαφέροντα δημοσιεύματα Εν συνεχεία συντάσσουν ενημερωτικά δελτία, τα οποία ανανεώνουν 3-4 φορές την ημέρα.Σε αυτά έχουν πρόσβαση, μέσω ενός κλειστού συστήματος στο Διαδίκτυο, ο Πρωθυπουργός και άλλα κυβερνητικά στελέχη. Στα δελτία συμπεριλαμβάνονται και κάποια σχόλια ή ερμηνείες ενώ ανάμεσα στους αναλυτές υπάρχουν και ειδικοί σε διάφορες γλώσσες ώστε να μπορούν να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τουρκικά ή βαλκανικά κανάλια. Το κέντρο αυτό είχε φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε αξιωματούχους των κυβερνήσεων Σημίτη ενώ συνεχίζει να λειτουργεί και σήμερα, με ακόμη περισσότερους γλωσσομαθείς ειδικούς.Το κέντρο αυτό είχε φτιαχτεί με την εποπτεία του τότε ταγματάρχη Κατσούλη που είχε αποσπαστεί από το ΓΕΣ στην υπηρεσία.Και αυτή την φορά όμως,όπως σε πολλές άλλες που θα αναφέρουμε παρακάτω το όνομα του Κατσούλη έγινε βούκινο στα ΜΜΕ βγάζοντας στο φως την ιδιότητα του με αποτέλεσμα να μετατεθεί στο Διδυμότειχο για να ξεχαστεί από όλους ότι υπάρχει.

Ο ταγματάρχης (τότε) Σταύρος Κατσούλης αποσπάστηκε απ’ τον στρατό ξηράς στην ΕΥΠ στις 26.6.1998. Η απόσπασή του στην ΕΥΠ, σύμφωνα με τον νόμο, δεν μπορούσε να παραταθεί πέραν της 5ετίας. Δηλαδή πέραν της 26ης Ιουνίου του 2003. «Περιέργως» ουδέποτε ανακλήθηκε η απόσπασή του μετά την προαναφερθείσα ημερομηνία από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ Π. Αποστολίδη. Όχι μόνο αυτό, αλλά στις 10 Ιουνίου 2004, δηλαδή έναν χρόνο μετά, ο Π. Αποστολίδης, ο οποίος είχε παραμείνει διοικητής της ΕΥΠ και απ’ την κυβέρνηση της Ν.Δ., με αίτημά του στο ΓΕΣ, ζήτησε την παράταση της παραμονής του στην ΕΥΠ επικαλούμενος σχετικό «παράθυρο» του νόμου «αν το προσωπικό κρίνεται κατάλληλο για το έργο του»! Επειδή το ΓΕΣ επέμενε στη λήξη της απόσπασης, ο Π. Αποστολίδης επανήλθε με άλλο έγγραφο, στις 9 Αυγούστου 2004 (4 μέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων) και επέμενε να παραμείνει ο Σταύρος Κατσούλης στην ΕΥΠ επικαλούμενος «τη συμμετοχή του σε σοβαρές επιχειρησιακές δραστηριότητες, που άπτονται θεμάτων εθνικής ασφαλείας» και ζήτησε να παραταθεί η απόσπασή του ως τις 31.12.2004.Και μετά όμως το τέλος του 2004 ο νέος, εν τω μεταξύ, διοικητής της ΕΥΠ Κοραντής επίσης ζητά να παραμείνει στην ΕΥΠ ο πολυπράγμων και προφανώς… απαραίτητος για όλους Κατσούλης! Χρειάστηκε να περάσουν μήνες, περίπου ένας χρόνος ακόμα και αφού ο Κατσούλης χρησιμοποίησε ακόμα και ασφαλιστικά μέτρα κατά του τότε υπουργού Άμυνας Σπ. Σπηλιωτόπουλου, επειδή επέμενε στην επιστροφή του στη μονάδα του, για να πετύχει (!) τελικά να τον επαναφέρει στη θέση του στον στρατό και να του δοθεί Φύλλο Πορείας για το Διδυμότειχο.Ο πραγματικός ρόλος του Κατσούλη δεν μαθεύτηκε ποτέ και άφησε σκιά στο κτήριο της Κατεχάκη.Δεν είναι όμως η μόνη περίπτωση που έχει γραφτεί στην “Μαύρη Βίβλο” της ΕΥΠ

Οι «αμαρτίες» του παρελθόντος

-Κυριακή 9 Απριλίου 2000. Ημέρα εκλογών. Λίγο μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα χάσει τις εκλογές και η Ν.Δ. θα είναι και πάλι κυβέρνηση. Στον 13ο όροφο του κτιρίου της λεωφόρου Κατεχάκη, όπου στεγάζεται το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η ΕΥΠ, έχουν πάρει φωτιά. Κυριολεκτικά. Οπως αφηγείται στέλεχος που βρισκόταν στην υπηρεσία τότε, δεκάδες υπάλληλοι της ΕΥΠ βρίσκονται στο κτίριο, αδειάζουν συρτάρια, έχουν ανάψει φωτιά σε καλάθια απορριμμάτων και καίνε έγγραφα. Αλλοι μαζεύουν διάφορα χαρτιά σε φακέλους, για να τα πάρουν μαζί τους φεύγοντας. Στην απορία του στελέχους «τι κάνετε εκεί βρε παιδιά;», η απάντηση είναι «δεν έχεις καταλάβει ότι αλλάζει κυβέρνηση;». Λίγες ώρες αργότερα, από την επίσημη εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων προκύπτει ότι τελικά δεν θα υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης. Οι φωτιές στην Κατεχάκη σβήνουν.

Το περιστατικό απεικονίζει γλαφυρά μια από τις μεγαλύτερες κακοδαιμονίες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, τον κομματισμό. Μιας υπηρεσίας που δεν μπόρεσε ποτέ, συνεπεία κυρίως πολιτικών επιλογών, να αποτινάξει από πάνω της τη στάμπα του ελεγχόμενου από την εκάστοτε εξουσία οργάνου, που δεν επιτελεί το έργο για το οποίο ιδρύθηκε, αλλά εξυπηρετεί σκοπιμότητες, συχνά προσωπικές.

Οπως αναφέρει παλαιό στέλεχος της ΕΥΠ, οι ενέργειες και οι δράσεις μια μυστικής υπηρεσίας δεν θα πρέπει να μαθαίνονται, γι’ αυτό και αποκαλείται μυστική. Το ότι ακούμε τόσο συχνά για την ΕΥΠ, σημαίνει ότι τα λάθη στο εσωτερικό της υπηρεσίας είναι πολλά. Είτε από άστοχες κεντρικές επιλογές, είτε από ομάδες στο εσωτερικό της υπηρεσίας που αυτονομούνται, συχνά έχουμε περιστατικά που την εκθέτουν, θέτουν εν αμφιβόλω της αξιοπιστία και τις επιχειρησιακές δυνατότητες.

Τα τραγικά λάθη της ΕΥΠ…που την διέλυσαν

Κάνοντας μια σταχυολόγηση των σοβαρότερων από αυτά τα περιστατικά κατά τη διάρκεια της τελευταίας 20ετίας, διαπιστώνει κανείς ότι πρόκειται για ενέργειες που, εκτός από την υπηρεσία την ίδια, συχνά έχουν φέρει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τη χώρα.

– Το 1985 αποκαλύπτεται η υπόθεση Κρυστάλλη. Στον 30χρονο τότε Ντάνο Κρυστάλλη,δημοσιογράφο της ΕΡΤ 3 είχε ανατεθεί η συλλογή πληροφοριών για την τρομοκρατία,με χειριστή του τον αξιωματικό Αλεξάκη κυρίως για τη δράση της 17Ν. Επειτα από έκρηξη βομβών στην Κυψέλη, ο Κρυστάλλης συλλαμβάνεται ως υπαίτιος και οι διωκτικές αρχές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι έδινε πληροφορίες στην υπηρεσία του για βόμβες τις οποίες τοποθετούσε ο ίδιος.Δικαστηκά αυτό δεν απεδείχθη ποτέ αφού ο Κρυστάλλης προφυλακίστηκε για λίγους μήνες αλλά αθωώθηκε με βούλευμα αφού άπαντες στην Κατεχάκη φοβήθηκαν ότι στο δικαστήριο δεν θα έχουν που να κρυφτούν.

– Την περίοδο 1989 – 1993, η ΕΥΠ συνδέεται με δύο μεγάλες υποθέσεις υποκλοπών, που αφορούν κυρίως πολιτικά πρόσωπα. Την ίδια περίοδο, σύμφωνα με πληροφορίες, από την ΕΥΠ προωθείται σχέδιο για τη δημιουργία μιας δεύτερης 17Ν, προκειμένου, σύμφωνα με τους εμπνευστές του, να προκληθεί σύγχυση στην πραγματική οργάνωση και να την οδηγήσει σε λάθη. Στο θέμα της τρομοκρατίας, ο ρόλος ομάδων της ΕΥΠ, που έδρασαν αυτόνομα, ποτέ δεν διερευνήθηκε πλήρως. Βέβαιο είναι ότι στήθηκε «βιομηχανία» αναφορών προκειμένου να καρπωθούν κονδύλια που διέθετε η υπηρεσία για συλλογή πληροφοριών. Τέτοιες αναφορές περιελάμβαναν από συνήθεις υπόπτους, μέχρι και πληροφορία ότι πίσω από τη 17Ν βρισκόταν άτομο τουρκικής καταγωγής.

– Σε λάθος χειρισμούς της ΕΥΠ αποδίδεται και η υπόθεση του Ελληνοαμερικανού Στηβ Λάλας, ο οποίος συνελήφθη το 1993 από τις αμερικανικές αρχές, κατηγορούμενος για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας.

– Στις αρχές του 1999 συγκλονίζει η υπόθεση Οτσαλάν, η οποία εξέθεσε διεθνώς τη χώρα. Μεγάλο μέρος της ευθύνης αποδόθηκε σε ομάδα στο εσωτερικό της ΕΥΠ, η οποία έδρασε αυτόνομα, επιχειρώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα με μεγάλη ευθύνη αξιωματικού που αυτοδιαφημίζεται ακόμα και σήμερα ως πράκτορας λούκι λούκ που έδρασε στην Τουρκία και τους έκανε…άνω κάτω!Ξεχνάει όμως να αναφέρει ότι στην Τουρκία πήγε…12 μέρες μετά την μετάθεση του από το ΓΕΣ στην ΕΥΠ χωρίς καμία απολύτως καμία εκπαίδευση.Η ιδιότητα του δε καλυπτόταν με διπλωματικό διαβατήριο γεγονός που σημαίνει ότι η ΜΙΤ γνώριζε την ύπαρξη του από την ώρα που μπήκε στο αεροπλάνο.

– Το 2005 η ΕΥΠ εμπλέκεται σε δύο πολύκροτες υποθέσεις. Τις καταγγελίες για απαγωγές και ανακρίσεις Πακιστανών και την υπόθεση των υποκλοπών. Στην υπόθεση των Πακιστανών, μια σειρά από πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν ερασιτεχνικούς χειρισμούς, με την εμπλοκή αξιωματικών της Ασφάλειας, που είχαν αποσπασθεί στην ΕΥΠ και φαίνεται ότι ανέλαβαν την υπόθεση ως πλέον έμπιστοι της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών, άρχισαν τα αλληλοκαρφώματα για τηλεφωνικές υποκλοπές που κάνει η ΕΥΠ. Αποτέλεσμα ήταν να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του ταγματάρχη Σταύρου Κατσούλη, που θεωρήθηκε εσκεμμένη, με κομματικά κριτήρια.

Ονόματα στελεχών της υπηρεσίας δημοσιοποιήθηκαν στον Τύπο και με αφορμή την υπόθεση των Πακιστανών, ενώ στις γκάφες της υπηρεσίας συγκαταλέγεται και η δημοσιοποίηση στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα της ονομάτων υποψηφίων πρακτόρων, αλλά και η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των ονομάτων και των ειδικοτήτων περισσότερων από 400 ατόμων, που μετατάχθηκαν σε άλλες υπηρεσίες.

-2015 Ο εισαγγελέας εισέβαλε μετά από ενημέρωση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη και στελεχών της ΕΥΠ στο γραφείο του ανώτερου αξιωματούχου της ΕΥΠ Κώστα Αγγελάκη,που υπηρετούσε στην διεύθυνση κατασκοπίας και κατέσχεσε έγγραφα από τον φοριαμό του. Ο υπάλληλος της ΕΥΠ, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο φέρεται να κατείχε έγγραφα που δεν είχε δικαίωμα να έχει στην κατοχή του.Ο διασυρμός επι χρόνια με αφορμή την υπόθεση αυτή σε δεκάδες δίκες για δεκάδες στελέχη της ΕΥΠ δεν είχε παγκόσμιο προηγούμενο.Ονόματα πρακτόρων πρώτης γραμμής στο φως της δημοσιότητας.Μέχρι και οι διευθύνσεις των σπιτιών τους!! Η κατηγορία για κατασκοπία έπεσε σαν χάρτινος πύργος.Ο Διασυρμός όμως της υπηρεσίας υψώθηκε σαν του αιφελ.!

-2019 Την ενοχή κατά το κατηγορητήριο του κ. Βασίλη Δρακακάκη ή “Νικήτα” της ΕΥΠ,ανώτερου στελέχους της πρότεινε κατά την ακροαματική διαδικασία έπειτα από μια αγόρευση καταπέλτη ο Εισαγγελέας Έδρας στο Β΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών την περασμένη εβδομάδα.

Έτσι, στις 13 Μαΐου 2019 ημέρα Δευτέρα συσκέφθηκε το Δικαστήριο, από την διακοπή και ανακοίνωσε την ετυμηγορία του…

Επέβαλε ποινή φυλακίσεως 9 ετών με την Έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στον “Νικήτα” της ΕΥΠ κ. Βασίλη Δρακακάκη …Η κατηγορία αφορούσε διακινήσει λαθρομεταναστών

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Από τότε που ήρθε το ίντερνετ και το γκουγκλ στην Ελλάδα παρακολουθούν αυτοί.
    Μέσα και έξω.

  2. Ξέχασατε για το hot dog και το ρόλο του Βαξεβάνη που είχε δώσει στεγνά στους Τούρκος Ελληνίδα αστυνομικό, πρώην αεροσυνοδό, που μιλούσε άπτεστα αρκετές ξένες γλώσσες. Η εντολή να την καταστρέψουν δόθηκε από τους συνδικαλιστές της ΕΥΠ γιατί δεν πήγε κάποιος δικός τους στην Τουρκία να λαμβάνει τα εκτός έδρας….

  3. Ρε αληταραδες κομματοσκυλα του κουλη δεν ασχολησται με τιποτε αλλο………αλλα απο τους ελληνες πατριωτες φοβασται μην την παθαιται εσεις και το ΚΑΤΟΧΙΚΟ σας αντιχριστο συστημα…..Συντομα θαρθει και αυτη η ωρα που ξανα θα ελευθερωθουμαι εσεις να δω που θα βρειτε τρυπα να κρυφτηται ανθελληνες κοπρητια….

  4. Α πολύ ωραία, αφού διαβάζετε για δείτε αυτό, αρχίστε να τους στέλνετε πίσω γιατί θα έχουμε ωραίες καταστάσεις, ο κόσμος έχει αρχίσει να αγανακτεί, δεν θα γίνουμε βρυξέλλες , εδώ θα έχουν απάντηση, τα ακούτε εκεί στον ένατο??

Leave a Response