Αν έχετε 11 εκατομμύρια ευρώ, σάς έχουμε το τέλειο αυτοκίνητο! Αυτή είναι η περίφημη Bugatti La Voiture Noire

Κοινοποίηση:
bugatti_la_voiture_noire_2

Η Bugatti παρουσίασε σήμερα την τελική έκδοση της μοναδικής La Voiture Noire η οποία είναι έτοιμη να παραδοθεί στον ιδιοκτήτη δύο χρόνια μετά από την επίσημη πρεμιέρα της και αφού έχουν δαπανηθεί πάνω από 65.000 ώρες δοκιμών εξέλιξης.

Το υπεραυτοκίνητο αξίας €11 εκατομμυρίων (προ φόρων) δημιουργήθηκε ως φόρος τιμής στην Bugatti Type 57 SC Atlantic του Jean Bugatti – μια από τις τέσσερις που κατασκευάστηκαν. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν το ταχύτερο στον κόσμο εκείνη την εποχή, με τον Jean να του δίνει το ψευδώνυμο “La Voiture Noire” που μεταφράζεται από τα γαλλικά ως “το μαύρο αυτοκίνητο”. Δυστυχώς τα ίχνη της ξεχωριστής αυτής Bugatti χάθηκαν λίγο πριν από τον ‘Β Παγκόσμιο Πόλεμο και κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να την εντοπίσει.

Η σύγχρονη και χειροποίητη La Voiture Noire έχει κεντρομήχανη διάταξη όμως διατηρεί τη μαύρη στο αμάξωμα που είναι κατασκευασμένο εξ’ολοκλήρου από ανθρακονήματα. Έχει ακόμα αρκετές σχεδιαστικές αναφορές στον μακρινό της πρόγονο, με πιο χαρακτηριστική το κεντρικό πτερύγιο που διατρέχει την ράχη του μοντέλου και καταλήγει στην ουρά.

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι τα σύνθετα φώτα LED εμπρός, η τρισδιάστατα εκτυπωμένη γρίλια σε σχήμα πετάλου, οι μεγάλες εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα, η έντονη καμπυλότητα του παρμπρίζ που μοιάζει να ενώνεται με τα πλευρικά παράθυρα, η καμπύλη γραμμή που αγκαλιάζει τις πλευρικές εισαγωγές αέρα, οι έξι απολήξεις της εξάτμισης και η ενιαία μπάρα LED που ακολουθεί τις καμπύλες των φουσκωμένων φτερών. Στο εσωτερικό κυριαρχεί η απόχρωση Havana Brown, με λεπτομέρειες από αλουμίνιο και επιλογέα προγραμμάτων οδήγησης από ξύλο τριανταφυλλιάς.

Κίνηση στο μοντέλο δίνει ο κεντρικά τοποθετημένο 16κύλινδρος κινητήρα 8,0 λίτρων της Bugatti με απόδοση 1.500 PS και 1.600 Nm. Μπορεί η La Voiture Noire να βασίζεται στην Chiron (όπως και άλλες Bugatti περιορισμένης παραγωγής), όμως πέρα από το εντελώς ανασχεδιασμένο αμάξωμα έχει δεχθεί επεμβάσεις και το σασί με μακρύτερο μεταξόνιο κατά 250 mm και μεγαλύτερο μήκος κατά 450 mm. Η εξέλιξη που κράτησε δύο ολόκληρα χρόνια περιλάμβανε δοκιμές σε πίστες, στην αεροδυναμική σήραγγα και σε ειδικά δωμάτια που προσομοιώνουν όλες τις κλιματικές συνθήκες.

Ο Stephan Winkelmann, CEO της Bugatti, δήλωσε: «Με την La Voiture Noire δείχνουμε το σεβασμό μας στην μακρά παράδοση της Bugatti, στη Γαλλία και στη δημιουργικότητα του Jean Bugatti. Ταυτόχρονα φέρνουμε υποδειγματική τεχνολογία, αισθητική και πολυτέλεια σε μια νέα εποχή. Η La Voiture Noire είναι η τελευταία λέξη της μηχανικής στην αυτοκινητοβιομηχανία. Είναι ένα πανέμορφο γλυπτό που ενσωματώνει μοναδική τεχνολογία». Εδώ να σημειώσουμε πως δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα του ιδιοκτήτη της μοναδικής La Voiture Noire που την είχε αγοράσει πριν από την επίσημη πρεμιέρα της το 2019.

bugatti_la_voiture_noire_4 bugatti_la_voiture_noire_8 bugatti_la_voiture_noire_9 bugatti_la_voiture_noire_10 bugatti_la_voiture_noire_12 bugatti_la_voiture_noire_14

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Επειδη εχω κατι ψιλα στην ακρη πρεπει να μαθω αν βγαινει και σε κοκκινο να παρω δυο

Comments are closed.