Ανοιχτές οι αιτήσεις για 1.040 θέσεις συνεργατών με αμοιβή 2.643 ευρώ στην ΕΛΣΤΑΤ

Κοινοποίηση:
ergasia-job-moneypress.gr_-4-696x333

Συνολικά 1.040 νέους υπαλλήλους πρόκειται να προσλάβει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) για την κάλυψη των αναγκών της.

Όπως αναφέρεται σε ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, πρόκειται για ιδιώτες συνεργάτες, δηλαδή εξωτερικούς συνεργάτες – ερευνητές (ΕΣΕ).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τη 12η ώρα της 5ης Σεπτεμβρίου μέχρι και την 24η ώρα της 7ης Οκτωβρίου 2019. Το Μητρώο αυτό που τηρείται από την ΕΛΣΤΑΤ, θα ισχύσει για οκτώ (8) μήνες, από τον Σεπτέμβριο 2019 έως και τον Απρίλιο 2020.

Οι προσληφθέντες που θα απασχοληθούν στην ΕΛΣΤΑΤ θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξατάξιου Γυμνασίου και ηλικίας από 18 έως 67 ετών. Η ειδικότητα των ανωτέρω ιδιωτών συνεργατών, εξωτερικών συνεργατών – ερευνητών (ΕΣΕ), είναι αυτή του ερευνητή, με ρόλο τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων στατιστικών ερευνών.

Τα φυσικά αυτά πρόσωπα αναμένεται να απασχοληθούν στην ΕΛΣΤΑΤ από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2019 έως και τις 30 Απριλίου 2020, δηλαδή το έργο στο οποίο θα συμβάλουν θα έχει μέγιστη διάρκεια έως 8 μήνες. Μάλιστα, έχει οριστεί και η συνολική προσφερόμενη αμοιβή για το σύνολο της εργασίας, η οποία ανέρχεται σε 2.643 ευρώ. Το συνολικό ποσό της κατ’ αποκοπήν αμοιβής των 1.040 ιδιωτών συνεργατών προκύπτει από τον αριθμό των πλήρως και ορθώς συμπληρωμένων ερωτηματολογίων που θα παραδώσουν για τις έρευνες που θα τους ανατεθούν.

Οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν στη συλλογή στοιχείων και δεδομένων για μία σειρά από έρευνες. Ειδικότερα θα είναι αρμόδιοι για τη συλλογή στοιχείων στατιστικών ερευνών (δειγματοληπτικών και απογραφικών). Άλλωστε, υπενθυμίζεται ότι το έργο των ανωτέρω ιδιωτών συνεργατών, εξωτερικών συνεργατών – ερευνητών περιλαμβάνει την έγκαιρη, πλήρη και σωστή συλλογή και συμπλήρωση στοιχείων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Σύμφωνα με υπουργική απόφαση, τα στοιχεία συλλέγονται κυρίως με προσωπικές συνεντεύξεις στον χώρο των νοικοκυριών ή των επιχειρήσεων με ειδικά κατά έρευνα ερωτηματολόγια. Επειδή, δε, για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων απαιτούνται πολλαπλές μετακινήσεις των ΕΣΕ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καθώς και προσωπικές συνεντεύξεις με τους υπευθύνους αυτών, οι ΕΣΕ θα πρέπει να είναι υγιείς, να έχουν καλή φυσική κατάσταση και γνώση της ελληνικής γλώσσας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

 1. Αγαπητέ Στέφανε,

  Τι Είναι αυτά τα Πράγματα ρε Παιδιά. 2.643 ευρώ για 8-μηνη Σύμβαση Εργασίας, δηλαδή 330 Ευρώ το Μήνα και με Αντικείμενο Εργασίας, “τη Συλλογή Στοιχείων και Δεδομένων για μία Σειρά από Έρευνες. Ειδικότερα θα είναι Αρμόδιοι για τη Συλλογή Στοιχείων Στατιστικών ερευνών ( Δειγματοληπτικών και Απογραφικών )”. Για μία Θέση Εργασίας που στην Ευρώπη Αμείβεται από 1.500 Ευρώ έως 2.000 Ευρώ το Μήνα, ανάλογα και με την Εμπειρία του Καθενός.

  Και δεν Έχει Διευκρινισθεί εάν στην Εργασία, Προβλέπεται και Στατιστική Ανάλυση και Επεγεργασία των Δεδομένων, που Είναι Πολύ Πιθανό να Έγκειται στις Αρμοδιότητες. Σε Κάθε Περίπτωση όμως, 330 Ευρώ το Μήνα, θα με Συγχωρέσετε Πολύ, αλλά Είναι η Απόλυτη Κοροιδία.

  Με αυτούς τους Μισθούς θα Σταματήσει το Brain Drain, και θα Δίνεται η Δυνατότητα στους Έλληνες που Ζουν και Εργάζονται στο Εξωτερικό να Επιστρέψουν στην Πατρίδα;

  Ευχαριστώ,

  Με Εκτίμηση,
  Πολλούς Χαιρετισμούς,

  Άγγελος από Μιλάνο

 2. Πολύ τσίπης τελικά το Δημόσιο. 330 ευρώ τον μήνα συμπεριλαμβανομένων των εξόδων κίνησης;

  Τελικά το Δημόσιο κατήντησε πολύ τσίπης. 330 ευρώ τον μήνα συμπεριλαμβανομένων των εξόδων κίνησης; Σώπα βρε μεγάλε! Αυτόν ακριβώς τον μισθό μπορείς να τον βρεις και σε ιδιωτικές δουλειές χωρίς να αναγκάζεσαι να τρέχεις από πόρτα σε πόρτα. Ακόμα και διαφημιστικά φυλλάδια να μοιράζει ένας νέος θα μπορούσε να το κάνει σε φανάρια χωρίς να χρειάζεται να τρέχει και να ενοχλεί τον κόσμο. Πιο πολλά χαρίζουν στους Ρομά και στους λαθρό από αυτά που προτείνουν στα Ελληνόπουλα. Ντροπή!!!!!!!!!!

Leave a Response