Ανοίγουν την Τρίτη τα σχολεία που έκλεισαν στην Παιονία για προληπτικούς λόγους

Κοινοποίηση:
sxoleio-thranio-630x360

Την ερχόμενη Τρίτη θα επαναλειτουργήσουν κανονικά τα έξι σχολεία (τέσσερα δημοτικά, ένα γυμνάσιο και ένα λύκειο), τα οποία έκλεισαν με πρωτοβουλία του δημάρχου Παιoνίας Κωνσταντίνου Σιωνίδη για προληπτικούς λόγους, καθώς φοιτούν σ’ αυτά παιδιά από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών Ν. Καβάλας, όπου εντοπίστηκε θετική στον ιό μια έγκυος, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο FM», ο δήμαρχος Κώστας Σιωνίδης.

«Μόνο για χθες και για σήμερα παρέμειναν κλειστά τα σχολεία και έγιναν οι απαραίτητες απολυμάνσεις. Την Τρίτη θα λειτουργήσουν κανονικά και θα υποδεχθούν τους μαθητές», διευκρίνισε ο κ. Σιωνίδης και τόνισε πως «δεν υπάρχει θέμα για επιπλέον μέτρα, διότι τα παιδιά από τη δομή που φοιτούν στα σχολεία αυτά, είναι σε καραντίνα και δεν θα πάνε στα σχολεία».

Ο δήμαρχος Παιονίας ανέφερε ακόμη ότι «έγινε λήψη 360 δειγμάτων από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και αναμένονται τα αποτελέσματα» και υπογράμμισε πως «ήταν αρνητικό το δείγμα που πάρθηκε από το νεογέννητο παιδί και από τη συνοδό της γυναίκας που εντοπίστηκε θετική στον κορωνοϊό».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: