Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες της φονικής ληστείας στην Αιτωλοακαρνανία

Κοινοποίηση:
aitoloakarnania

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η φονική επιδρομή τριών κακοποιών στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 91χρονου άνδρα, καθώς βρέθηκε ένα μεγάλο χρηματικό που κάνει τους αστυνομικούς να εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην ήταν η ληστεία το κίνητρο!

Εκείνο που προβληματίζει είναι η κτηνωδία των εισβολέων, που έφυγαν αφήνοντας πίσω τους δεμένο χειροπόδαρα το ζευγάρι, παρ’ όλο που φαίνεται ότι γνώριζαν πως δεν είχαν επαφές με συγγενείς και θα αργούσαν να τους αναζητήσουν. Επομένως, ήταν προφανές ότι θα κινδύνευαν να πεθάνουν από ασιτία, αφυδάτωση ή τη νυχτερινή παγωνιά, όπως και έγινε με τον άνδρα.

Αυτό που σοκάρει ακόμη περισσότερο, είναι ότι δεν δίστασαν να χτυπήσουν τον 91χρονο που έφερε εμφανείς κακώσεις, να δέσουν το ένα χέρι του με τα πόδια του, καθώς το άλλο του χέρι είχε ακρωτηριαστεί από ατύχημα και να τον αφήσουν στο παγωμένο δάπεδο της παλιάς μονοκατοικίας! Την 85χρονη σύζυγό του, την οποία επίσης χτύπησαν καθώς φέρει μώλωπες στο μάτι την άφησαν δεμένη στο κρεβάτι, αλλά της φόρεσαν κουκούλα, άγνωστο για ποιον λόγο.

Ωστόσο, η γριούλα άντεξε τις κακουχίες και κυρίως την αφόρητη δίψα, καθώς η εισβολή φέρεται να έγινε τη νύχτα της Παρασκευής ή τα ξημερώματα του Σαββάτου, όπως προκύπτει από τον βαθμό αποσύνθεσης του 91χρονου! Ο ανιψιός της, που είχε ανησυχήσει και πήγε στο σπίτι το πρωί της Πέμπτης, την άκουσε να ψιθυρίζει ζητώντας νερό, την έλυσε και της έδωσε να πιεί. στη συνέχεια, διακομίστηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν αφυδατωμένη…

Μπόρεσε, όμως, να μιλήσει στους αστυνομικούς του τμήματος Εμπεσού και της Ασφάλειας Αγρινίου. Σύμφωνα με τα λίγα λόγια που είπε λόγω της κατάστασής της, οι δράστες ήταν τρεις, ένας από τους οποίους μπήκε στη μονοκατοικία από το παράθυρο και άνοιξε την πόρτα στους συνεργούς του. Φαίνεται, μάλιστα, ότι γνώριζαν πως, παρ’ όλο που οι ηλικιωμένοι ζούσαν φτωχικά μετά τον θάνατο του γιου τους έχοντας μια πενιχρή σύνταξη, είχαν στην άκρη ένα αρκετά μεγάλο ποσό.

Το περίεργο είναι ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών στο σπίτι, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα ποσό περίπου 14.000 ευρώ! Αυτό μπορεί να σημαίνει πως οι δράστες βρήκαν άλλα χρήματα, τα οποία πήραν και έφυγαν βιαστικά, ή ότι ήταν άλλος ο στόχος τους. Αυτό στρέφει τις έρευνες σε άλλες κατευθύνσεις και πλέον εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Συνταξη ειχαν, σπιτι ειχαν, παιδια δεν ειχαν, για πότε τα μάζευαν τα λεφτα 90 χρονων γεροι και δεν κοιταζαν να ζησουν με ανεση? Ταξιδια στο εξωτικο μπαλι θα πηγαιναν?
    Ρε, μπας και το θελαν το μπερτακι ξυλο;
    Ασ το ψαξει κι αλλο η αστυνομια. Ετσι κι αλλιως καθεται.. τιποτα σοβαρο δεν κανει.. να χουν με κατι να ασχολουνται τα ματ
    Για παρτε καταθεσεις και απο τους γειτονες.. οχι μονο απ τους στενους συγγενεις… να δειτε αν ηταν.. αξιαγαπητοι γειτονες…τα κακομοιρα γεροντακια…

Comments are closed.