Ανασφάλιστα οχήματα: Βαριές «καμπάνες» από την ΑΑΔΕ

Κοινοποίηση:
autokinito-kinisi

«Βαριές» θα είναι οι καμπάνες για τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων καθώς η ΑΑΔΕ θα μπορεί να φτάσει μέχρι και σε… κατασχέσεις.
Πλέον, η ΑΑΔΕ θα μπορεί να εισπράττει τα πρόστιμα – που μέχρι σήμερα επιβάλει – για τα ανασφάλιστα οχήματα, ενώ σε περίπτωση που το πρόστιμο είναι πάνω από 500 ευρώ, η ΑΑΔΕ θα μπορεί να κατασχέσει το όχημα.

Πιο αναλυτικά, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μπορούσε να επιβάλλει πρόστιμα (από 200 – 250 ευρώ) σε κάθε ανασφάλιστο όχημα. Ωστόσο, λόγω νομοθετικού κενού, δεν μπορούσε να εισπράξει τα χρήματα αυτά από τους παραβάτες.

Με τη νέα νομοθετική ρύθμιση, θα επιτρέπεται στην ΑΑΔΕ η επιβολή εισπρακτικών μέτρων για τα πρόστιμα. Εάν δεν καταβάλλονται, θα εντάσσονται στα ληξιπρόθεσμα χρέη της εφορίας.

Επιπλέον, θα προχωρά σε κατασχέσεις ανασφάλιστων Ι.Χ. οχημάτων για πάνω από 500 ευρώ, εάν τα χρέη δε ρυθμιστούν εγκαίρως.

Όλα αυτά θα γίνουν την ώρα που οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι στην Ελλάδα κυκλοφορούν περίπου 600.000 ανασφάλιστα Ι.Χ. στους δρόμους, δηλαδή το 1 στα 10.

Εάν ανασφάλιστο όχημα από τη Τροχαία, οι παραβάτες έρχονται αντιμέτωποι με τις ανάλογες κυρώσεις: αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες.
φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο αλλά και χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ.

Πλέον, με τη νέα ρύθμιση ξεκινά νέος γύρος διασταυρώσεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. Για τα 658 εκμ που χρωστάνε ΝΔ-Πασοκ ; Δεν κανετε τιποτα

  2. Φαντάζομαι ότι εννοούν τα αυτοκίνητα των γυφτορομά!!!Πιστεύω ότι θα τους ρίξουν πρόστιμα και θα τους κατάσχουν τα ΙΧ!!

  3. Μετα τους πλειστηριασμους κατοικιων για οφειλες βανουνε στο στοχαστρο και τ αμαξια! Τα παντα ολα για ξεπουλημα και λαθροπιθηκια! Στα ασφαλιστικα συμβολαια πληρωνουμε και για ζημιες απο ανασφαλιστο οχημα!
    Καπου κατι δεν παει καλα! Σε λιγο κι η ΑΑΔΕ θα βαλει….funds κοινως εισπρακτικα κορακια!

  4. Ρε καραγκιοζη μιζοτακη και οι υπολοιποι…….γ@μ@τους να σου βγαλω το καπελο…..μεθυσμενος;;;; Κατασχεση το οχημα και μεσα καραγκιοζη………ανασφαλιστο;;;;κατασχεση το οχημα και τοσο προστιμο καραγκιοζηδες……τον ελληνα τον νοιαζει παντα το τι θα πλερώσει……ολα τα αλλα αρτίλια.

  5. Σιγά τα μπολιασμένα δίποδα ανάξια του αέρα που αναπνέουν μη μου τα πειράξετε…. Βόδια Όρθια που οδηγάτε σαν γαλιά…. Τιμωρία στα πλαίσια συμμόρφωσης ΧΘΕΣ…..

  6. Εγώ ένα δεν καταλαβαίνω: γιατί τιμωρείται το αυτοκίνητο, για πράξεις του οδηγού. Αν κάποιος διαπράξει φόνο, δεν βάζουν φυλακή το μαχαίρι. Το αυτοκίνητο είναι ένα “εργαλείο”. Η ασφάλεια θα πρέπει να αφορά τον οποιοδήποτε άνθρωπο μπορεί να προκαλέσει ξημιά. Αν οδηγεί, ναι να ασφαλιστεί για πιθανότητα να προκαλέσει ατύχημα. Στην Γερμανία πολλοί ασφάλιζαν τα ζωηρά παιδιά τους για ζημιές που προκαλούσαν σε σταθμευμένα αυτοκίνητα ή την περιουσία κάποιου.
    Πολλές φορές ο οδηγός δεν είναι καν ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου. Οι ποινές, οικονομικές ή άλλες, λοιπόν θα πρέπει να αφορούν τον οδηγό, αν προκαλέσει ατύχημα.
    Γενικώς, είμαστε η χώρα των προστίμων, για κυκλοφοριακή διαπαιδαγώγηση, ούτε κουβέντα…

  7. Πιο ακριβο θα πρεπε να ειναι το προστιμο αφου γυρω στα 200-250 εουρω κοστιζει μια οικονομικη ασφαλεια. Και να πεσει και καμια βαρια καμπανα για τους ηλιθιους που μιλανε στο κινητο αλλα και για τους στοκους ποδηλατες που πανε αντιθετα στο ρευμα κυκλοφοριας. Ενηλικους και ανηλικους.

  8. Καλά κάνει η ΑΑΔΕ, ( να λέμε και τα καλά ε? Όχι μόνο τα στραβά) γιατί αν σε τρακάρει ανασφάλιστο όχημα…τότε συνειδητοποιείς το προβλήμα σ’ όλο του το μεγαλείο.
    Όμως, λόγω της ΠΑΝΤΕΛΟΎΣ ΈΛΛΕΙΨΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗΣ και αυτή η νομοθετική ρύθμιση ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΎΕΙ ΓΙΑ ΡΟΜΑ και ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΆΣΤΕΣ.
    Υ.Γ: Με ποια λογική τα περιπολικά της ΕΛΑΣ δεν είναι ασφαλισμένα?

  9. οι σκατοασφαλιστικες γιατι δεν καμπανιαζονται που καθυστερουν τις αποζημιωσεις!!!

    1. Αχ αυτές φίλε μου είναι πικρές αλήθειες….που απορρέουν από την ΠΑΝΤΕΛΉ ΈΛΛΕΙΨΗ ΔΙΑΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ

Comments are closed.