Αναλυτικά πότε ανοίγουν τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα – Τα «κόκκινα» και «πράσινα» αεροδρόμια

Κοινοποίηση:
1

Αντίστροφα πλέον μετρά ο χρόνος προκειμένου να αρθεί η «καραντίνα» σε ότι αφορά τα σύνορα της χώρας, καθώς σε λίγες μονάχα ημέρες ανοίγουν και σε ξηρά και σε θάλασσα.

Όπως ανέφερε τηλεοπτικός σταθμός, τα χερσαία σύνορα της χώρας θα ανοίξουν από τις 15 Ιουνίου, και όσοι έρχονται στην Ελλάδα θα υποβάλλονται σε δειγματοληπτικούς ελέγχους για κορωνοϊό.

Τα θαλάσσια σύνορα της χώρας θα ανοίξουν την 1η Ιουλίου. Υπενθυμίζεται πως η χώρα μας ξεκινά στις 29 Ιουνίου και πάλι τις πτήσεις από και προς 29 χώρες.

Έτσι λοιπόν τα αεροδρόμια των χωρών αυτών θα χωρίζονται σε “κόκκινα” και “πράσινα”. Όποιος έρχεται από “πράσινο” αεροδρόμιο θα υποβάλλεται απλά σε τεστ.

Όποιος έρχεται από “κόκκινο” αεροδρόμιο όπως τα ιταλικά «Εμίλια Ρομάνια» της Μπολόνια, «Λομβαρδία» του Μιλάνο και «Πιεμόντε» του Τορίνο, αλλά και αυτά της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης, θα μπαίνει σε καραντίνα.

“Κόκκινα” επίσης είναι και αυτά του Λίβερπουλ, Μάντσεστερ, Λούτον, Νιούκαστλ, Μπέρμινγκχαμ, Σέφιλντ, Λιντς και Γλασκώβης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Μηπως μπορει κάποιος να μας ενημερωςει τι θα γινει με τις πτήσεις απο Βέλγιο ,Ολλανδια κλπ .
    Ακόμη αν κάποιος π.χ παει απο την Ολλανδια στην Γερμανία οδικός και επιβιβαστεί σε γερμανικό αεροπλάνο και αποβιβαστεί στην Αθήνα στις 15 Ιουνιου θα μπει σε καραντίνα ??

Leave a Response