Ανακοίνωση του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών για τον βομβαρδισμό του Kramatorsk…

Κοινοποίηση:
Kramatorsk

782-08-04-2022

Στις 8 Απριλίου, ουκρανικοί ένοπλοι σχηματισμοί διέπραξαν άλλο ένα έγκλημα πολέμου – ένας  πύραυλος Tochka-U έπληξε τον σιδηροδρομικό σταθμό στο Kramatorsk που ελέγχεται από το Κίεβο. Αναφέρονται δεκάδες νεκροί και περισσότεροι από εκατό τραυματίες. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων.

Την ίδια βάρβαρη επιθετική ενέργεια διέπραξαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στις 14 Μαρτίου φέτος, όταν 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 36 τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της ίδιας επίθεσης πυραύλων Tochka-U στο κέντρο του Ντόνετσκ. Και στις δύο περιπτώσεις, το αντικείμενο του βομβαρδισμού δεν επιλέχθηκε τυχαία – το καθεστώς του Κιέβου προκαλεί τις μέγιστες απώλειες μεταξύ των αμάχων. Η εγκληματικότητα τους  στο Donbass τα τελευταία οκτώ χρόνια έχει γίνει κοινή πρακτική για τις ουκρανικές ένοπλες ομάδες. Για την εν ψυχρώ επίθεση κατά του άμαχου πληθυσμού, το Κίεβο προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στη ρωσική πλευρά προκειμένου να δυσφημήσει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση για την προστασία του DPR και του JIHP.

Τα στοιχεία της ενοχής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι προφανή – είναι αυτοί που είναι οπλισμένοι και χρησιμοποιούν τους πυραύλους Tochka-U, τα θραύσματα των οποίων βρέθηκαν στον τόπο της τραγωδίας. Τέτοιες απάνθρωπες ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα της αποστολής της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για την αποστρατικοποίηση και αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι αρχές του Κιέβου δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν την ευθύνη. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να δώσει μια αντικειμενική αξιολόγηση των εγκλημάτων των ουκρανικών σχηματισμών, να σταματήσει να τους προμηθεύει όπλα και να πιέσει το Κίεβο να εγκαταλείψει τις απαράδεκτες μεθόδους πολέμου.

www.mid.ru

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: