Ανακοίνωση Ε.Γ ΟΕΝΓΕ: Ξεφτιλίζουν ως ψεύτη τον Υφυπουργό Υγείας που τους είπε ψεύτες για τις προστατευτικές μάσκες (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
axepa-koronoios-gynaika-maska

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

“Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα 2 Απριλίου 2020
Α.Π:10223

ΠΡΟΣ:
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΚΙΚΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΗ
ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ ΒΑΣΙΛΗ
ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ
ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΕΝΩΣΕΩΝ
ΦΟΡΕΙΣ
ΜΜΕ

Έκπληξη και αποτροπιασμό προκαλεί η σημερινή επίσημη καταγγελία των γιατρών της πτέρυγας Covid-19 Του Νοσοκομείου «Σωτηρία».
Συγκεκριμένα, τους διανέμονται από τη διοίκηση μάσκες ως «δήθεν» υψηλής αναπνευστικής προστασίας «FFP2», οι οποίες αποδεικνύεται από τους εμπορικούς κωδικούς που φέρουν ότι όχι μόνο υψηλής αναπνευστικής προστασίας δεν είναι αλλά ούτε καν πιστοποιημένες για ιατρική χρήση, αλλά διαφημίζονται στο εμπόριο προς το καταναλωτικό κοινό γενικά ως «κατάλληλες για ατμοσφαιρική ρύπανση». Μάλιστα αποδεδειγμένα υπάρχει λαθροχειρία, καθώς άλλο κωδικό φέρει εξωτερικά το κουτί και άλλο κωδικό οι μάσκες που περιέχονται στο κουτί.
Υπενθυμίζουμε ότι μιλάμε για πτέρυγα που έχει διαχειριστεί συνολικά 44 επιβεβαιωμένα κρούσματα και που αυτή τη στιγμή νοσηλεύει 25, μεταξύ των οποίων 4 γιατρούς.
Κύριε Υπουργέ,
Δεν είναι η στιγμή να ξαναπούμε άλλη μία φορά πως επιβεβαιώνονται πανηγυρικά οι καταγγελίες μας για τραγικές ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας και πως οι αρμόδιοι της κυβέρνησής σας απλά ψεύδονται και παραπλανούν τον ελληνικό λαό. Είναι όμως η στιγμή να ενεργήσετε άμεσα:
Να εξασφαλίσετε τον εφοδιασμό με πραγματικές μάσκες υψηλής αναπνευστικής
προστασίας την συγκεκριμένη πτέρυγα και όλες τις πτέρυγες που νοσηλεύουν κρούσματα
της επιδημίας.
Απαιτούμε να διερευνηθεί σε βάθος το περιστατικό.”

Φωτο 1

Φωτο 2

έγγραφο 2-4

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: