Ανακοίνωση ΕΟΔΥ για την… περίφημη νόσο «X»

Κοινοποίηση:
εοδυ

Αν και τα αυτιά των πολιτών δεν φαίνεται να… ιδρώνουν ιδιαίτερα από τις ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας περί ύπαρξης μιας νόσου «Χ», η οποία θα είναι πολύ πιο θανατηφόρα από την Covid-19, ο ΕΟΔΥ αποφάσισε να προχωρήσει σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία προβαίνει σε διευκρινήσεις πάνω στο εν λόγω ζήτημα.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η περίφημη άγνωστη νόσος «Χ», δεν είναι παρά μια υποτιθέμενη νόσος, η οποία και θα μπορούσε να προκαλέσει το ξέσπασμα μιας νέας πανδημίας, με τη σχετική ανακοίνωση του ΠΟΥ να αποτελεί, ουσιαστικά, μια προειδοποίηση ότι δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε, ιδίως από τη στιγμή που θεωρούμε πως έχουμε αφήσει πίσω μας την πανδημία Covid-19.

«Σε τακτική επιστημονική συνάντηση του ΕΟΔΥ συζητήθηκε η πρόσφατη ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την άγνωστο νόσο Χ και τον κίνδυνο νέας πανδημίας.

Στην ανακοίνωση, πέραν της διαπίστωσης πως η πανδημία Covid-19 δεν αποτελεί πλέον παγκόσμια έκτακτη ανάγκη –αλλά συνεχίζει να αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία– αναφέρεται μια λίστα από γνωστά στην επιστήμη παθογόνα με πανδημικό δυναμικό, όπως για παράδειγμα ο ιός Έμπολα ή οι ιοί της γρίπης των πουλερικών.

O ΠΟΥ επιπρόσθετα αναφέρεται στην πιθανότητα, μια νέα πανδημία να προκληθεί από μια υποτιθέμενη και “άγνωστη νόσο Χ”, που προς το παρόν δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Οι ανακοινώσεις του ΠΟΥ για γνωστά και άγνωστα πιθανά αίτια μελλοντικής πανδημίας είναι χρήσιμο να ερμηνεύονται και να επικοινωνούνται με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να αποτελούν μέρος της εγρήγορσης και ετοιμότητας, αλλά πολύ περισσότερο της βούλησης και δέσμευσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση μιας γνωστής ή ενδεχόμενης νέας απειλής για τη δημόσια υγεία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. υποτιθεμενη;… μη μου το χαλας εοδυ κανε τη δουλεια σου μη ν μην μου το χαλας ασε τα προβατα πολλα μην χαλας τωρα την πιατσα ;… τι σε επιασε;…..

  2. Άντε γαμηθείτε ρε σκουπίδια. Η πραγματική πανδημία είναι αυτή των εμβολίων σας, αλλά την τελευταία κουβέντα την λέει ο Κύριος

Comments are closed.