Αναβρασμός στην Μινεάπολη των ΗΠΑ – Ξεσηκωμός για 20χρονο που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά(ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
unnamed-7

Με δακρυγόνα επιχείρησε η αστυνομία της Μινεάπολη στις ΗΠΑ, να διαλύσει εξαγριωμένους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τον φονικό πυροβολισμό άνδρα από αστυνομικό, σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από το σημείο όπου δολοφονήθηκε τον περασμένο Μάιο ο Τζορτζ Φλόιντ.

Περίπου εκατό διαδηλωτές, ένας εκ των οποίων κρατούσε πλακάτ με το σύνθημα «Δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ» βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς μονάδας αντιμετώπισης ταραχών, αφότου ένας αστυνομικός πυροβόλησε έναν 20χρονο άνδρα μέσα στο αυτοκίνητό του, στο προάστιο Brooklyn Center.

Δύο περιπολικά βανδαλίστηκαν, καθώς οι διαδηλωτές τους έριξαν πέτρες, σκαρφάλωσαν και χοροπηδούσαν πάνω τους.

Η αστυνομία έριξε πλαστικές σφαίρες χτυπώντας τουλάχιστον δύο άτομα, μέσα στο πλήθος, ενώ τουλάχιστον ένας βρέθηκε να αιμορραγεί από το κεφάλι, όπως περιέγραψε μάρτυρας στο Reuters.

Όταν έπεσε η νύχτα, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, το οποίο φυλασσόταν από 200 αστυνομικούς, οι οποίοι έριξαν χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και χημικά στο πλήθος.

Σύμφωνα με τη Star Tribune, ο άνδρας που πυροβολήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του είναι ο 20χρονος Daunte Wright.

Σε δήλωσή της, η αστυνομία του Brooklyn Center υποστήριξε πως οι αστυνομικοί σταμάτησαν έναν άνδρα για τροχονομική παράβαση και βρήκαν πως σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.
Καθώς προσπάθησαν να τον συλλάβουν, εκείνος μπήκε και πάλι στο όχημά του. Τότε ένας από τους αστυνομικούς πυροβόλησε τον οδηγό, ο οποίος συνέχισε να οδηγεί μέχρι που χτύπησε άλλο όχημα και σκοτώθηκε.
Και οι δύο κάμερες που είχε στο σώμα του ο αστυνομικός ενεργοποιήθηκαν την ώρα του περιστατικού.
Η ένταση είναι στο κόκκινο καθώς είναι σε εξέλιξη η δίκη του Ντέρεκ Σόβιν, λευκού πρώην αστυνομικού της Μινεάπολη, ο οποίος εγκλώβισε εννέα λεπτά με το γόνατό του στον λαιμό του τον 46χρονο Τζορτζ Φλόιντ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από ασφυξία.

Ο δήμαρχος του Brooklyn Center Mike Elliott χαρακτήρισε τραγικό τον πυροβολισμό της Κυριακής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: